Diskuze

První lobbista i myš v sarkofágu. Čeští egyptologové seřadili své objevy

Je jich 140 a každý z nich přišel znovu na svět až po tisících letech. Jsou malé i velké, co se rozměrů týče, každý však má svůj příběh a značný význam. Čeští egyptologové poprvé představují své hlavní nálezy, včetně nejstarší milostné písně na světě, v publikaci Stvořené pro věčnost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a49n 69K20i34s38z43a

11. 12. 2018 6:34

Egypt je z pohledu architektury a techniky fascinující místo. Když se podíváte na obelisky, pyramidy či Sfingu. Je neuvěřitelné, že pravá a levá tvář Sfingy je symetrická. Viděl jsem kdysi dokument, kde z pohledu matematiky a geometrie ukazovali přesnost jednotlivých staveb a děl.

Neskutečná krása a preciznost. Závidím tu práci být u toho, když se dotýkáte prací dávných předků a bádáte.

Přeji naším Egyptologům mnoho úspěchu a ať dál šíří dobré jméno.

R^

8 0
možnosti

No prosím, prakořeny lobismu našeho oligaršíka byly konečně objeveny! Zde prvotní zdroje k ovládnutí Petrimexu a následného imperia. Jako vždy, i nadšení "Blbci", kteří svou práci vykonávají nadšeně a prakticky zadarmo. Doba ukazuje - Tak se ovšem Pyramidy stavět nedají ... :-)

0 4
možnosti

Egyptologie je zajisté nádherný obor. A egyptologům gratuluji k jejich neúnavné činnosti a objevitelské práci.

Osobní poznámku. Mě osobně to zajímalo vždycky jem okrajově. Hlavně ty objevy a otvírání hrobek mi přišly vždycky takové morbidní. Samozřejmě, bez těch poznatků, které to přináší, bychom si předsrtavu o jejich kultuře děalli mnohem hůře. Tomu rozumím, ale i tak, mrtvá těla jsou mrtvá těla. Měla by zůstat tam, kde byla pochována.

2 0
možnosti

To na první pohled dává logiku neotvírat rakve/sarkofágy pohřbených mrtvých. Ale na druhou stranu jde o např. 4,5 tisíce let starou dobu. Absolutně odlišnou civilizaci. A tak poznatky z těch neuvěřitelně starých sarkofágů bych řekl jasně přebijí nějakou "morálku" neotvírat hrobky...

2 0
možnosti

A96l40o69i27s 13S57t13a16r95ý

10. 12. 2018 20:34

Že mu šoupli do sarkofágu myš, to chápu, ale jak to, že zapomněli na klávesnici?

7 1
možnosti

A té paní tam šoupli joystick. Ale pak se zjistilo, že to vlastně joystick není, ale používá se to jinak a na něco jiného...

1 0
možnosti