Diskuze

Dotěrné drony nad hlavami. Lidé v Čížové se bouří proti jejich výrobci

Nad malou jihočeskou obcí Čížová krouží bílé letadlo. Bez pilota. Na dálku řízený stroj tu testuje firma, která je vyvíjí. Startují proto z nedalekého letiště a vždy zakrouží mezi obcemi a přistanou. Jenže lidem se to nelíbí. Přišli o svůj klid, sepisují petice, že jim několik hodin denně nad hlavami krouží bezpilotní letouny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Podle mě tu všichni řešíte nesmysly - jako že si mají zvyknout atd.

Podle mě snad se musí jít s výrobcem nějak rozumně domluvit. Hustota zalidnění je tam podle mapy minimální. Všude jsou lesy. Ty by nebylo možné, aby drony lítaly nad neobydlenou plochou a né nad vesnicemi? Domluvit si takovou letovou hladinu, aby se hluk zbytečně nešířil (třeba pár desítek metrů nad terénem - to by pro takové pokročilé UAV neměl být problém).

Taky si myslím, že by firma mohla testovat letouny paralelně, aby měla ve vzduchu vždy alespoň 2 stroje. Tím si sice trošičku stoupl hluk, ale doba rušení by se snížila na polovinu.

Jako než sepisovat petice mi přijde lepší se jít nějak konstruktivně domluvit.

0 0
možnosti
KM

Přál bych stěžovatelům, aby se narodili u Hlavního nádraží, kde až do 18. roku věku by provozovány parní lokomotivy. O kilometr dál bylo zase vojenské učiliště, kde byl prováděn výcvik pilotů , nejprve Il 10, později vrtulníků Mi 8 a Mi17, nejen našich , ale také pilotů spřátelených armád. V poslední době , každý den do 24 hodin nad městem létaly MI 24. Potom naštěstí je přestěhovali na jiné letiště. Ovšem, nebylo to na základě stížností obyvatel, ale kvůli reorganizaci armády. Tady tyhle "modýlky" přece nemohou nikoho iritovat.

0 0
možnosti
JP

Supr reklama pro firmu Primoco.

0 0
možnosti
Foto

Létá to 30 hodin měsíčně a lidi blbnou. Navíc to asi létá v pracovní době, bo zaměstnanci výrobce mají asi podobnou pracovní dobu jako ostatní. Kdo si teda stěžuje? Ti, co sedí doma a nemají co dělat. Ať se přestěhují k dálnici.

3 1
možnosti
Foto

Proč “dotěrné”? Jinak mne to pobavilo z jineho duvodu. Na mne s kvadrokopterou predpis rve at letam na dohled a nekoukam na displej, tohle se ridi ciste pohledem na obrazovku ktera prenasi pohled z dronu a je to ok.

0 0
možnosti
Foto

Tohle se ridi ruzne, treba zcela autonomne. Kamera tam neni jako fpv zarizeni.

1 0
možnosti
JH

J98a39n 40H56á90l43a

2. 10. 2019 11:06

V prvé řadě bych teda čekal, že to hygiena oficiálně proměří, aby byl objektivní záznam a aby se vidělo, zda to skutečně těm lidem vadí, nebo zda jsou za tím nějaké osobní antipatie apod. Jinak teda nevím, proč si krajské hygienické stanice platíme z daní a proč existuje vládní nařízení (resp. zákon) o hlukových limitech, když se to pak státní orgány zvysoka vys...

Další věc je, zda k tomu testování nedochází v příliš nízké výšce a nad, nebo v těsné blízkosti domů, to by pak bylo špatně i s ohledem na stávající zákonné normy a to bez ohledu na to, zda tam zvýšený hluk naměří, nebo ne. Hodně lidí tu zmiňuje letadla - ano, dělají relativně větší hluk, ale zase ten dron létá podstatně níže a často si říkám, co za stodukáta to pilotuje, když to dotyčný pouští těsně nad domy a zahradami.

3 0
možnosti
VP

Za dané situace bych očekával od výrobce závazek, že zalétávání strojů budou směrovat do neobydlených prostor,vývoj zaměří na snížení hlučnosti strojů a určitou částkou přispějí na rozvoj jejich provozem zasaženým obcím.

5 2
možnosti
MW

Jeden z deseti milionů který by měl žít věčně.Ikdyž faktem je,že ve vzpomínkách spousty lidí,kteří ho rádi viděli a slyšeli věčně žít bude.;-(

0 0
možnosti
MW

Omluva-špatně jsem klikla.

0 0
možnosti
JS

Je to chráněný pták?

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti