Dostál opět musel do nemocnice

  • 2
Ministr kultury Pavel Dostál skončil s teplotami v olomoucké fakultní nemocnici. Po dni hospitalizace byl propuštěn. Jeho zdravotní stav se nezhoršil, uvedl lékaři. V pondělí se Dostál podrobí plánovanému vyšetření v Praze.

"Panu Dostálovi jsme udělali několik vyšetření a další ho čekají v pondělí v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích," uvedl zástupce přednosty II. chirurgické kliniky Adolf Gryga..

Dostál se v polovině září podrobil náročné operaci slinivky břišní, při níž mu lékaři odoperovali rakovinový nádor. Před více než týdnem se vrátit do úřadu a ve středu se poprvé zúčastnil zasedání vlády.

Při nástupu k operaci počítal ministr s šestitýdenní absencí. Ta se však prodloužila. Z Karlových Varů, kde po zákroku pobýval v lázních, ho totiž musela sanitka převézt začátkem listopadu kvůli zápalu plic do pražské vojenské nemocnice.

Krátce předtím Dostál léčebný pobyt přerušil, aby se mohl zúčastnit v Praze premiéry inscenace, kterou napsal společně s Miroslavem Horníčkem.

Dostál v nemocnici zhubl přibližně o 15 kilogramů, po pobytu v lázních odpočíval doma v Olomouci a v lednu má podstoupit chemoterapii.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video