Dostál: Na akci Praha 2000 nemám ani korunu

- Za mezinárodní ostudu označil ministr kultury Pavel Dostál chystanou akci Praha - Evropské město kultury 2000. V rozpočtu na příští rok neposkytla vláda podle jeho vyjádření pro deník Právo na tento kulturní podnik vůbec žádné peníze.

"Ani korunu. Prohrál jsem o jeden hlas," řekl Dostál. Připustil, že finanční nezajištění akce, v jejímž rámci dostala Praha prestižní titul Město kultury 2000, může významně poškodit důvěryhodnost státu v očích celé Evropy.
Ministr dále vyjádřil nespokojenost nad dalšími aspekty rozpočtové kapitoly svého resortu: "Katastrofální dopad na památkovou péči anebo na existenci české divadelní sítě je už na dohled," pohrozil.
Vláda v pondělí schválila návrh státního rozpočtu se schodkem 39,8 miliardy korun. Rozpočtové příjmy by měly činit 594 miliard, výdaje 633,8 miliardy korun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Příjem

Video