Dopravu komplikuje zmrzlý sníh a mlha

Frýdek-Místek, Bruntál - Jen se zvýšenou opatrností jsou sjízdné některé komunikace na Frýdecko-Místecku. "Problémy se týkají především horských oblastí, kde na vozovkách leží vrstva zledovatělého sněhu," řekl dispečer Správy a údržby silnic Frýdek-Místek Libor Grussmann. Řidiči mířící do horských středisek Beskyd se neobejdou bez zimních pneumatik.
"V horách sice silnice sypeme drtí. Je ale pěkně a lyžovat jezdí hodně lidí, takže se posyp rychle rozjezdí. Během dne se tam pak sypač kvůli zácpám nedostane," řekl Grussmann.

V nižších polohách jsou podle něj silnice holé a mokré. "Bez problémů zvládáme i údržbu silnic vedoucích k hraničním přechodům.

Na Bruntálsku řidičům komplikuje dopravu jen hustá mlha. "Kromě Rýmařovska a samotného Bruntálu je úplně všude," řekl dispečer správců komunikací. "Naštěstí se už uklidnil vítr, takže nemáme problémy se závějemi a sněhovými jazyky. Jen na některých úsecích je vozovka zledovatělá," řekl dispečer.

V ostatních okresech Moravskoslezského kraje jsou silnice sjízdné bez větších komplikací.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video