Stanislav Huml na Nově končí, ačkoliv by rád pokračoval.

Stanislav Huml na Nově končí, ačkoliv by rád pokračoval. | foto:  Nguyen Phuong Thao, MF DNES

Dopravní expert Huml končí kvůli úspěchu ve volbách na Nově

  • 27
Nového středočeského poslance Stanislava Humla zná řada lidí v roli dopravního experta, který k nim dlouhá léta mluvil z televizních obrazovek. V pořadu Snídaně s Novou radil, jak se vyhnout kolonám a bezpečně dojet do cíle. S tím je ale konec. Nova s ním už nepočítá.

Vedení komerční televize Humla kvůli úspěchu ve volbách odstavilo z obavy, aby ve vysílání nešířil politický program Věcí veřejných. Za ně byl bývalý policista coby nezávislý zvolen s více než šesti tisíci preferenčními hlasy.

"Na Nově si myslí, že bych dál moderovat neměl. Já si myslím, že když je to moje celoživotní poslání, tak se tomu nedá říct povolání a moderovat bych dál mohl," reagoval Stanislav Huml, který ve Středočeském kraji díky preferenčním hlasům předskočil i jednu z hlavních tváří Věcí veřejných Kateřinu Klasnovou.

S relací byl Huml spjatý od té doby, co Nova začala s dopravním servisem.

Mluvčí Novy Michaela Fričová informaci o Humlově konci v televizi MF DNES potvrdila. "Stanislav Huml se nebude objevovat na obrazovce TV Nova jako moderátor dopravního servisu Snídaně s Novou. Je nepřijatelné, aby poslanec působil na obrazovce v roli moderátora dopravního servisu v rámci zpravodajského pořadu Snídaně s Novou," uvedla Fričová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video