Dominik Feri u soudu. (25. dubna 2023) | foto: Jakub Stadler, MAFRA

KOMENTÁŘ: Toxické vzorce a léčba Ferim. Přesně to, čeho se oběti bojí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
I druhá fáze procesu s bývalým poslancem TOP 09 Dominikem Ferim skončila bez rozsudku, pokračování v červenci. Co ukázal dosavadní průběh? Arogantní, ale přesvědčivý expolitik ztělesňuje všechno, čeho se oběti znásilnění a zneužití bojí, píše ve svém komentáři redaktorka iDNES.cz Tereza Vlčková.

Sebedůvěra, s níž Dominik Feri předstoupil k prvnímu únorovému soudnímu stání, byla do očí bijící, i když čelí obžalobě ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Ke druhým dvěma slyšením přišel minulý týden o něco pokorněji: odmítl mluvit s médii a raději se dostavil po vedlejším schodišti. Před soudem však aroganci sobě vlastní a obrovskou sebedůvěru v kombinaci s přesvědčením, že se nikdy ničeho špatného nedopustil, odložit nedokázal. A právě ta jeho projevu dodává až nebezpečnou přesvědčivost.

Kohokoli, kdo nezná pozadí případu, by Feriho výpovědi dokázaly přesvědčit o obrazu, který o sobě expolitik vykresluje: tedy „normální“ kluk, který si užíval „enormní pozornosti“ žen, která byla až nepříjemná. Nikdy nebral drogy, na střední škole maximálně zkoušel marihuanu.

Může využít zájmu a strhnout na sebe pozornost a s mírným úsměvem říci, co chce, o ženách, které se nemohou nijak bránit.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video