Déšť předpovídají meteorologové až do příští středy. Ilustrační foto

Déšť předpovídají meteorologové až do příští středy. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Do Česka míří přeháňky a bouřky

  • 7
Počátkem týdne bude do střední Evropy proudit teplý vzduch od jihu, sloupec teploměru by se mohl vyšplhat až na třicítku. Ve středu už ale můžeme čekat příliv chladného západního vzduchu a s ním i déšť.

Na pondělí předpovídají meteorologové až 29 stupňů Celsia, polojasno až skoro jasno. Výjimkou má být severozápad Čech, kde bude oblačné počasí.

V úterý přibude oblačnosti, na většině území se očekávají přeháňky a bouřky. V noci bude 18 až 14 stupňů, přes den vystoupají teploty na 26 až 30 stupňů, kromě západu země, kde by neměly přesáhnout dvacítku.

Středeční nejvyšší teplota dosáhne 24 stupňů Celsia, v noci lze čekat nejvýše 17, nejméně až 13 stupňů. "Bude převážně oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky," informoval František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu.

Bouřky by se měly ojediněle vyskytnout i ve čtvrtek. Noční teploty klesnou na 16 až 12 stupňů, přes den stoupnou nejvýš na 21 až 25 stupňů.

Pro pátek až středu následujícího týdne očekávají meteorologové zpočátku oblačné počasí s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. V noci se ochladí až na devět stupňů, přes den však teploty vystoupají na 19 až 25.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video