Diskuze

Dlužné alimenty zaplatí stát, souhlasili poslanci

Poslanci souhlasili, aby dlužné alimenty vyplácel rodinám stát. Výživné by pak vymáhal od dlužníků zpětně. Normu ještě posoudí Senát a prezident.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lupulin1

16. 3. 2006 13:13
Pošleme současnou PS do důchodu?
Ještě na podzim jsem si myslel na pečlivý výběr do voleb. Nechtěl jsem volit nikoho ze současných parlamentních stran. Dnes si myslím, že skoro cokoli jiného než KSČSSD bude lepší. A kdyby na mě bylo vidět, tak si před naší slavnou vládní koalici KSČSSD a KDU-ČSL-UN-DEU(povolána jen podle toho jak se hodí) z hloubky paty odplivnu.
0 0
možnosti

Lupulin1

16. 3. 2006 13:08
Čím více lidí bude závislých na vládě, tím více lidí bude na vládě závislých!
Mafiánský socialismus ČSSD chrání gaunery a čím dál víc ochranu a podporu zakořeňuje do našeho právního systému. Neschopnost zavést jednoduchý systém podporující vymahatelnost práva je živnou půdou pro pseudo sociální politiku. Situace: “Občan se vyhne odpovědnosti.” Vláda: “To nevadí ostatní se za tebe postarají. Proč do toho nezatáhnout všechny. Čím více lidí bude závislých na nás tím více lidí bude na nás závislých. A my budeme rozhodovat o všem.” Je to jasná cesta k obnovení totalitního systému.
0 0
možnosti

skeptik-3

16. 3. 2006 10:24
vymahatelnost práva
ZÁKON JE TOTÁLNÍ REZIGNACÍ NA VYMAHATELNOST PRÁVA .
Souhlasím s tím, aby stát platil za dlužníky, ale vyplacené částky musí dál vymáhat po dlužnících. Tím se ovšem zase zvýší počet zaměstnanců v administrativě a poklesne množství nezaměstnaných. ČSSD zabodovala 2x, ale na účet nás všech.
0 0
možnosti

zbynek._s

17. 3. 2006 11:29
Re: vymahatelnost práva
Správně jste na to kápnul. Jenže, je hůř, mnohem hůř. Totalitní stát jako je náš, má vládně - obsendantní představu, že musí zasahovat do RODINY už proto, aby pak mohl do té tříště spolkečnosti házet dávky jako slepicím zrní. Ty se pak naučí zobat i z ruky, jestli rozumíte...
0 0
možnosti

Deleter

16. 3. 2006 8:47
Hm,
1. Je to sice vytloukání klínu klínem, ale aspoň něco.
2. Výše alošů je jaksi vždy sporná, jeden dostává (má dostávat) pár stovek, druhej zase má platit skoro desítku. Jak rychle soud zareaguje při ztrátě místa, nebo při špatném hospodaření firmy, je zřejmé.
3. Je to prostě o tom, že se lidi sami, když spolu mají děti, nechtějí domluvit.
0 0
možnosti

medvedice1

16. 3. 2006 9:26
Re: Hm,
S těmi alimenty máte pravdu. Tisíce dětí dostávají alimenty do 300, měsíčně, spousty chlapů je i osvobozených od placení. Mám známou, ta dostává 2000 od chlapa, který měl oficiální příjem 100000  měsíčně a vlastní zámek za 5 milionů. 8 let se marně soudí o zvýšení.
A těm, kteří platí nedobrovolně desetitisíce a stěžují si bych vzkázala. Jste hloupí, že si neumíte zařídit, abyste neplatili. Je to strašně snadné a umí si to zařídit tisíce chlapů i když mají majetek. Dokonce existují i právníci, kteří chlapům radí, jak to udělat.  Kdo je tak hloupý, že si to neumí zařídit, tak ať platí.
Není to můj názor, je to jen problém převedený do mužského myšlení,stejně jako názor  ODS - nedávejte těm dětem ani korunu, ať se postarají samy 
 
0 0
možnosti

medvedice1

16. 3. 2006 7:53
I toulavý pes má větší zastání než dítě
četla jsem si diskusi v parlamentu, jeden poslanec tam srovnával částky. Pes v útulku má nárok na na stravu za 70 Kč denně. Matka s dětmi, která žije ze životního minima, má na dítě jen 30 kč denně. Ze zkušenosti mohu potvrdit, že to tak vychází. Přečtěte si diskusi v parlamentu.
0 0
možnosti

zbynek._s

17. 3. 2006 11:24
Re: I toulavý pes má větší zastání než dítě
Toulavý psisko kdys mělo matku, která se o něj starala líp, než dnešní baby. Neznám fenu, která by nechala svýho potomka v BABY-BOXU jako ty dnešní BABY. To kolikrát jsou si ty štěňata podobný, jako dvojčata - a přesto je ta fena nevopustí!
0 0
možnosti

antichipka

16. 3. 2006 1:33
veka
Poslanci pravděpodobně dají dohromady stojedničkovou většinu nutnou k přehlasování prezidentova veta.
Tak proč už to nedaj dohromady teď? Proč zdržujou?
Prezidentova veka. Jen zdržuje ta veka.
0 0
možnosti

antichipka

16. 3. 2006 0:51
nejasnosti
Nemyslím, že by kdy měl nějaký samoživitel pocit, že mu stát zasahuje příliš do rodinných vztahů, když mu přispěje na děti. To se spíš bojej, že ty prachy už neuviděj. Jak je vymoci, je ale problém státu, ať si poradí. Rozhodně, pokud zákon ještě nebyl schválen, včera bylo pozdě. nechápu, proč by děcka měla přijít k újmě jen proto, že jeden z jejich rodičů je sobeckej hajzl. Víte, co to je, když už tak všemožně diskriminovaná ženská může zapomenout na jakýkoli svůj seberozvoj jen proto, že musí dělat šestnáctky, dvanáctky, kvůli svým dvěma, třem dětem? A ten strop bude platit i pro matky samoživitelky (sebevražedkyně) třeba s 6 dětmi?
0 0
možnosti

Jackdaw001

16. 3. 2006 0:56
Re: nejasnosti
Jasně, pro všechny sociálky, do 1.5 životního minima.
Nevím, proč to nedostanou všechny děti a zase jen některé slabé rodiny.
0 0
možnosti

lolek77

15. 3. 2006 22:56
Stát náš zachránce.
Zdánlivě humanitní opatření bude mít i tento dopad. Svobodná matka, která si vydělá něco přes 1,5 násobek státem určené hranice bude motivována ke snížení výdělku, aby dosáhla na státní almužnu.
0 0
možnosti

medvedice1

15. 3. 2006 21:38
Bez výživného jsou i slušné děti
Taky na ten zákon čekám. Chlap, jinak úspěšný inženýr neplatí už více než 8 let na 2 děti, které strašně chtěl. Zdrhnul k jiné, na tu napsal všechen majetek a je ho dost, neplacení zdůvodňuje tím,že nová žena mu to nedovolí. Přitom jedno děcko je zdravotně postižené, ale ani to není důvod, aby ho odsoudili. Trestní oznámení jsem podala 4, exekuce 2 a soudci na to úplně kašlou. Oni snad umí jen strhnout plat státnímu zaměstnanci. Přitom děti jsou nadané, i to postižené jsem vypiplala tak, že chodí do normální školy a dobře se učí.
Ženatí pánové,dovedete si představit jak by vaše ženy zvládaly zabezpečit děti, kdybyste zdrhli  a nedali dětem celý život ani korunu? a bez pomoci babiček?   
0 0
možnosti

antichipka

16. 3. 2006 0:55
Re: Bez výživného jsou i slušné děti
A to jste se, paní, vůbec nezmínila o vás, kvalitě vašeho vlastního života, když musíte, jak píšete, piplat své děti. Nějak nezbývá místo, viďte?
0 0
možnosti

eDubis

15. 3. 2006 20:50
Zvlastni zpusob uvazovani
Nevim, selsky rozum vede k myslence, ze by melo byt prece vice v zajmu statu vytvorit a umoznit legislativni ramec pro rychle a ucinne vymahani dluzne castky od dluznika, a ne pro sebe vytvaret povinnost za dluznika dluh zaplatit a pak jej nasledne po nem vymahat.
0 0
možnosti