Diskuze

Drábová: Rosatom je řízený Kremlem, je to úleva, že nepostaví Dukovany

Projekt Rosatomu na výstavbu Dukovan není vůbec špatný a je zcela srovnatelný s ostatními. „Ale Rosatom je korporace přímo řízená Kremlem,“ řekla v Rozstřelu ředitelka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) Dana Drábová. Proto je ráda, že ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček po vrbětické aféře veřejně deklaroval, že Rosatom se výstavby Dukovan nezúčastní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Děkujeme

Vám paní Drábová za i Vaše potvrzení toho, co jsme již dávno mnozí věděly, kdy jsme po dlouhých letech jako lid a národ v tehdejší Československé socialidtické republiky sloužily pro Sovětský Svaz jen jako jejich gubernie, kde si mohli za pomoci jejich poradců prosadit a ukrást /uranovou rudu/ a nebo prosadit a prosazovat co sami uznali za vhodné také naší zemi okupovat a kterou se snažili vydávat za internacinální pomoc, tak jsme Rusi velmi dobře poznali a tak je stále velmi dobře známé, nebo nikagda nězabuděm již z účty ke všem obětem komunistické totalitní hrůzovlády.

0 0
možnosti
VK

Kdyby tak šla elektrárna postavit z politických keců a frází....

0 0
možnosti

Uhlí skončí mnohem dřív, než jakýkoli jaderný projekt bude hotový. Navíc tenhle blok může nahradit jen jednu desetinu výkonu, o který přijdeme s koncem uhlí. Nakonec nám nic jiného ani nezbyde, než plyn a OZE. Minimálně jako první fáze, byť plyn není zcela bezemisní. Jádro už může nahradit maximálně jádro. Stávající JEDU musí usilovat o prodloužení životnosti na 60 let. I tak jeden nový blok nic neřeší. Máme problém s energetickou koncepcí. Problémy okolo nového jaderného bloku jsou jen dílky v celé skládačce.

0 0
možnosti
VK

Budeme kupovat německý plyn :-)))

0 0
možnosti
PN

P37e32t14r 86N39e93d37o32m39a

28. 4. 2021 21:03

takze kdyz k nam priletela tehdejsi ministryne zahranici Hillary Clinton aby nam sdelila ze "pro USA je dostavba Temelina dulezita" tak to nebyla ukazka provazanosti Westinghouse s vladou ?

7 2
možnosti
PM

Ne. Protože Westinghouse je soukromá firma, která v USA odvádí daně a zaměstnává lidi a její zakázky zvyšují prestiž. Proto pro ni Clinton lobbovala. Ne proto, že by W. a USA byly nějak "provázané".

Pokud máte pocit, že jsou provázané, prosím, popište jak.

1 2
možnosti
DN

No, tak za to si snad konečně paní Drábová to senátorské křeslo zaslouží;-O!

3 0
možnosti
VK

Na senátory je fronta, ať si stoupne na konec a nepředbíhá!

0 0
možnosti
PT

Pokud vím tak tahle dáma se dala do party s levicovým mládežnickým kazatelem z Letné Minářem, to má teď podle mě důvěryhodnost daleko horší než Kreml, hraje si na odborníka ale vyjadřuje se jak politruk Pehe. Rv

7 1
možnosti
Foto

Chudák holka,:-( to trvalo než se ty Koudelkovy "noty" naučila bez chyb odrecitovat.

9 4
možnosti
EN

E12m28i58l 54N58o27v70á23k

28. 4. 2021 13:45

Ta "zdrcující zpráva" je už čtyři roky stará, Westinghouse mezitím změnil majitele, pod kterým se mu daří, je v zisku a chce stavět i jinde než v ČR. Navíc by to stejně stavěl v konzorciu dalších amerických firem, sám by poskytoval hlavně inženýrské práce.

3 1
možnosti
JM

Drábová je řízena CIA.

1 2
možnosti
ZH
VV

Jaksi schválně zapomněla dodat, že VŠECHNY strategické firmy jsou nějakým způsobem řízeny vládou dané země ;-€ !!

4 2
možnosti
ZM

Já myslím, že není tak úplně jedno o jakou zemi v tom případě jde. Vidím velký rozdíl mezi USA, Francií nebo Jižní Koreou a Ruskem na druhé straně. Myslet si o nich můžeme ledacos, ale jen v jediné zemi vládne jeden prezident/premiér už od roku 1999 bez ohledu na to, co se (kdysi) psalo v její ústavě.

0 0
možnosti
Foto

J12a18n 81C94i23b88u36l47k80a

28. 4. 2021 10:33

„Úkolem našeho úřadu je ve chvíli, kdy si investor vybere dodavatele, posoudit licenční dokumentaci nestranně, neutrálně a z technického pohledu.“

TEČKA

4 2
možnosti