Ďábel v pražské kleci

  • 1
Miloš Zeman patrně došlápl na poslední schod ostudy. Kdyby zvedl hlavu výš už není nic. Ale možná naše fantazie nedokáže nápady předsedy vlády sledovat. Čím vynikl? Pochlubil se v USA - atentátník Atta byl v Praze, jednal s iráckým konzulem-agentem a chystal atentát i u nás! Na Svobodnou Evropu. Tak jsme dobří, že toto víme. Později couvl - šlo jen o možnost, řekl. O stopu. Tajné služby České republiky to nepotvrdily. A pointa je ještě horší: Atta s nikým v Praze nejednal a ten, kdo jednal, byl zcela jiný Atta z jiné země.

Rádio Jerevan na výšinách české mezinárodní politiky. Chlubilové dementují: ten chlapík, co nám vyprávěl o atentátníkovi a vypadal jako ministr vnitra Gross, byl ve skutečnosti jen nějaký chlubivý chlapec. A ten holedbající se pán v USA - čert ví, co to bylo za bracha.

Ale žerty stranou - jde o zatraceně vážnou věc. Z rukou těch lidí padala na mrakodrapy smrt. Ani to nepřivedlo naše předáky k vážnosti. S bystrostí a šarmem mezinárodního manažera Vocilky balamutili nás i svět.

Jaké asi informace se pohybují mezi vládou a tajnými službami? Drby? Jak s nimi nakládá vláda? Jaký rozmysl má její předseda? Jakou má vážnost pan ministr vnitra? Pane Bushi, zde v kapse mám schovaného Ládina. Avšak není to, pardon, kapsa a není to opravdický Ládin. Chacha.

Takto vtipkovat? Co kdyby šlo do tuhého? Jenže ono do tuhého šlo! Co - krom války může být vážnější než mezinárodní terorismus? Ani zborcené mrakodrapy naše tlachaly nepolekají. Mečiar svého času říkával: Přivezl jsem z Ukrajiny sto tisíc pracovních míst.

Přivezl jsem z Německa sto miliard marek. Smávali jsme se tomu. Mečiar je zábavný horský politik, u nás by se to stát nemohlo. No, mohlo. A poletí Zemanova fantazie ještě výš? Máme pro něj tip - vyprávět papežovi: Viděl jsem ďábla. Mám ho v Praze v kleci a krmím ho tuřínem.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video