Nestraník Imrich Bugár půjde do voleb za ČSSD. Ilustrační foto

Nestraník Imrich Bugár půjde do voleb za ČSSD. Ilustrační foto | foto: David Neff, MF DNES

ČSSD láká na severu voliče na Ploce a Bugára

  • 25
Sociální demokraté v Libereckém kraji vsadili ve volební kampani na populární tváře a známá jména. Na kandidátkách se objeví bývalí sportovci a úspěšní reprezentanti, třeba skokan na lyžích Pavel Ploc. Mohl by skončit ve Sněmovně.

Do Senátu za Jablonecko chce ČSSD postavit diskaře Imricha Bugára. Kandidátku povede rovněž bývalý aktivní sportovec a poslanecký matador Michal Kraus. Rozhodla o tom dnešní krajská konference strany v Liberci.

Pro Imricha Bugára hlasovali všichni účastníci krajské konference. Soupeřem mu bude pravděpodobně dosavadní senátorka Soňa Paukrtová a jablonecký starosta Jiří Čeřovský.

S ním se zná Bugár osobně: oba spojuje minulost v atletické reprezentaci i věk. "Jsem politický začátečník," přiznává Bugár. Sociální demokracie byla jedinou stranou, která mu politickou kariéru nabídla. "Jsem nestraník, ale politika ČSSD mi je ze všech stran nejbližší," řekl Bugár.

Ve volbách do Sněmovny chtějí v Libereckém kraji získat sociální demokraté tři křesla, tedy stejně, jako mají dosud.

Lídrem kandidátky je šéf rozpočtového výboru Michal Kraus, na druhém liberecký zastupitel Robert Dušek, třetí je poslankyně Jitka Vojtilová. Pavel Ploc, který za sociální demokraty kandidoval už před čtyřmi lety a získal v kraji nejvíce preferenčních hlasů, je až patnáctý. "Nemůžeme vyloučit, že ho posuneme ještě dopředu kandidátky," dodal Kraus.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video