Diskuze

Definitivní konec uhlí. Hrozí, že Česko zaspí, hodnotí experti summit v Glasgow

O klimatické změně a její závažnosti už nikdo nepochybuje. Všechny velmoci se shodují, že snižovat emise musíme, jinak nás čeká neblahý osud. Česká republika si odmítavým postupem nepomůže, transformace nás čeká v každém případě. Alespoň tak vidí výsledky summitu v Glasgow přední čeští experti. Uzavřené dohody jsou krokem vpřed, nejtěžší úkoly máme však stále před sebou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No hlavně aby nezaspalo Polsko...

2 0
možnosti

Koho označují jako experta? Jsou to ti co podlézají Bruselu a když Brusel vymyslí hloupost, tak ji ihned splní a ještě papouškují jaká je to důležitost?

4 0
možnosti

J40o71s83e51f 93H95o86n87e78š

22. 11. 2021 7:36

Všichni vidí "konec uhlí",ale čím nahradit?To už nikdo neřeší.Nynější krize nám odhalila,jak bude vypadat situace na energetickém trhu když chybí nasmlouvaný výkon a s tím spojený pohyb cen.Bude nutné posílit rozvody energie,ale cena mědi stoupá.Co s tím?Chtělo by více promýšlet budoucí kroky.Také není dořešen postup při hašení hořicí baterie-hasičům vstávají vlasy hrůzou až bude více elektro aut

5 0
možnosti

Ha, ha. Nové uhelky se už možná stavět nebudou, ale ty staré se budou udržovat jak auta na Kubě. Protože bude stačit jediná krize a dopadne to jako nyní v "zelené" Británii - oživí starobylou uhelnou elektrárnu, aby zachránila dodávky elektřiny.

8 0
možnosti

Ten titulek je skvely. Nevim, jestli vsichni experti jsou v tomto zajedno, kdyz ti nejvetsi politicti bonzove dle nadhernych fotek na tech schuzich chrapali jako Sipkova Ruzenka. Pitomnejsi a scestnejsi summit se nedal vymyslet. Hlavne v te zaplave soukromych tryskacu a limuzin. Hypokrati milionte mocniny.

5 0
možnosti

D47a83v65i53d 58J47e21c94h

21. 11. 2021 23:17

Ve středověku bylo ještě tepleji než dnes, na to se rádo zapomíná. Co třeba slunce, není právě ono tím, kdo nejvíce ovliňuje klima? A není právě náhodou vodní pára tím plyem, který nejvíce způsobje skleníkový efekt, nebo chcete mi říci, že ve skleníku, či v tropickém deštném pralese cítíte methan, CO2, nebo právě vlhkost způsobenou vodní párou?;-)

6 0
možnosti

Papír snese všechno.

2 0
možnosti

Kážou vodu a pijí víno. Za vším hledej byznys. Jinak klima se mění již mnoho tisíců let a představte si, že je úplně jedno, jestli si někdo zatopí uhlím nebo něčím jiným. Nejvíce životní prostředí poškozují letadla a velké zaoceánské lodě, tedy dopravní prostředky, které naši představitelé tohoto samitu běžně používají. Soudruzi Eurosojůzu by měli začít především u sebe a hlavně přemýšlet, ikdyž vím, že to někdy bolí.

11 0
možnosti
Foto

Lehčeji se brečí v soukromém tryskáči než v narvané MHD.

6 0
možnosti

A zohledňují ve svých úvahách tito experti skutečnost, že se z třetiny až poloviny občanů EU v důsledku radikálních změn stanou socky, bezdomovci a beznadějné existence, přičemž nejohroženější bude střední třída? A že cokoliv EU udělá, nebude mít vzhledem ke geopolitické realitě naší planety na klima ŽÁDNÝ pozitivní vliv?

12 0
možnosti

D78a14v89i81d 41J32e24c66h

21. 11. 2021 23:57

O to se vlastně jedná. Ještě více podojit střední třídu. Chudým je to jedno a bohatí na to zvysoka kašlou, vše tedy odnese střední třída a je jedno, zdali se jedná o zelené nesmysly, či o covid.8-o

7 0
možnosti

J21a75k31u62b 87K45o61s

21. 11. 2021 19:44

Dneska je "expert" každý kdo má v zadku díru.

5 0
možnosti