Citron se skrývá, bojí se o život

  • 40
Původně si ho najali na vraždu, nakonec to byl však on, kdo zachránil Sabině Slonkové život. Karel Rziepel zakázku nedokázal splnit a celou akci raději vyzradil policii. Dnes se o život strachuje sám a říká, že tresty pro ty, co si ho na likvidaci reportérky najali, jsou směšné.

"Všichni měli dostat minimálně deset let. Tohle jsou nízký rozsudky. Srba to jednoznačně objednal, ukazujou to souvislosti. A já mu nevěřím ani slovo," říká Karel Rziepel, v podsvětí známý pod přezdívkou Citron.

Přitom to byl právě on, kdo k soudu se Srbou a dalšími přišel opilý a bývalého tajemníka Jana Kavana se vehementně zastával slovy: "Byla to amatérská akce. Nechápu, že by za ní mohl být Karel Srba."

Rozpory ve svých názorech nijak nevysvětlil. Devětatřicetiletý recidivista z Vimperka se schovává na jedné skládce komunálního odpadu a prý už ani nechodí do hospody, jak bylo jeho železným zvykem. Vadí mu, že ho štamgasti berou jako policejního udavače.

"Normální lidi ale chápou, že jsem udělal dobrou věc. Nejsem vrah. Ale ostatní opilci jsou divní. Většina lidí by měla morální zábrany něco takového udělat a nešla by do toho. Já teď sekám latinu a zbývá mi ještě třicet hodin prospěšných prací tady na skládce," řekl Citron.

Potetovaný, vyhublý a neoholený muž se na skládce částečně skrývá před okolním světem. "Tady ty keříky, to by jasně bylo ideální pro ostřelovače. I když spíš mám strach, že mě někde na přechodu přejede auto," dodává Rziepel.

Vzápětí se obezřetně rozhlíží, zda ho někdo nesleduje, a odchází zpátky na kopku odpadu dodělat svou práci. Za vraždu novinářky měl dostat sto tisíc korun předem a stejnou sumu po činu. Díky tomu, že se sám udal, policie jej z účasti na plánovaném spiknutí nikdy neobvinila.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video