Chcete se dostat na lékařskou fakultu? Zkuste si testy z biologie

Chcete se dostat na lékařskou fakultu? Zkuste si testy z biologie

Chystáte se k přijímačkám z biologie? Vyzkoušejte si test na iDNES.cz

Víte, kdo objevil původce tuberkulózy? Kdo dostal Nobelovu cenu za objev struktury DNA? Dokážete říct, co jsou viry? Ověřte si své znalosti v testu z biologie, který pro vás připravil Institut vzdělávání SOKRATES ve spolupráci s redakcí iDNES.cz.

Jestli se chystáte k přijímačkám na lékařskou fakultu či ke studiu přírodních věd, tak právě pro vás je určen test z biologie, který prověří vaše dosavadní znalosti z této oblasti. 

Test připravil Institut vzdělávání SOKRATES, který pomáhá uchazečům o přijetí na vysokou školu s poskytováním bezplatných konzultací a praktických rad, pořádá přípravné kurzy pro přijímačky na VŠ a vydává knižní publikace, ve kterých se můžete s testy podrobně seznámit. Více informací najdete na www.sokrates.cz.

. Vyplňte si test

Zjistěte, jak jste na tom s vědomostmi z biologie

Testové otázky jsou použity z publikací nakladatelství SOKRATES vydaných v edici Chcete se dostat na VŠ?

Pokud vás letos čekají přijímačky na vysokou školu, můžete si vyzkoušet i testy z českého jazyka a studijních předpokladů. Institut vzdělávání SOKRATES pro vás připravil ještě další čtyři testy, které prověří vaše znalosti z oblasti práva, chemie, sociálních studií či světových dějin.  


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video