Diskuze

Cestování po Evropě už po jedné dávce vakcíny, plánuje ministerstvo

Ministerstvo zdravotnictví zvažuje zjednodušení pohybu. K vycestování do Evropy by měla stačit jedna dávka, řekl pro iDNES.cz ministr Petr Arenberger. Odborníci však apelují na to, že u vakcín, které se musí aplikovat ve dvou dávkách, je nutné mít obě, jinak nejsou lidé dostatečně chráněni proti infekci a těžkému průběhu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

do všech zmíněných zemí plus bulharsko , rumunsko se dostanete na antigenní test , takže no problem

0 0
možnosti
Foto

K čemu očkování když má jedinec protilátky? ?

1 0
možnosti

Já je po Covidu neměl.

0 0
možnosti

A zase další závody v rozvolňování, ČR se není schopná poučit... Režim vakcín je dobře znám, doba kdy je dosaženo žádoucí úrovně ochrany jsou týdny po poslední dávce, zkoušet to obejít je pitomost.

0 0
možnosti

Týdny po poslední dávce je dosaženo maximální úrovně ochrany. Ale úrovně srovnatelné se schválenými jednodávkovými vakcínami je dosaženo už pár týdnů po té první, skutečně se třeba u AZ nemusí čekat 4 měsíce.

0 0
možnosti
JS

Do holiče s jednou dávkou nikoli, ale cestovat ano, to je logické;-D.

0 0
možnosti
PI

K tomu aby mohl člověk vycestovat, potřebuje minimálně jdenu dávku očkování... Už samotná věta zní děsivě. Z očkování, který měl být problém medicínsklý se stal problém sociální a vláda nás drží pod krkem a neustále vyžaduje to nebo tamto. Proč se to netýká např. migrantů? Proč je zdravý člověk bez očkování automaticky brán jako rizikový a je stavěn na vedlejší kolej a člověk po očkování nikoliv ač sama vakcinace nevylučuje přenos nákazy?

2 1
možnosti

Co že se netýká migrantů? Ona je nějaká výjimka?

0 0
možnosti
MT

Absolutne ne dřív jak 10-14 dni po druhe davce.

0 0
možnosti

Johnson & Johnson má vakcínu s jednou dávkou a účinností tuším 66%. Kdo si to nechá píchnout, za 14 dnů smí cestovat, může všude bez testu...

Takže proč by neměl stejné možnosti mít i člověk po jedné dávce těch ostatních vakcín, kde účinnost 14 dnů po první dávce je mezi 70-80% ?

1 0
možnosti
PF

Tak důlžité je navakcínovat už koupenými vakcínami a to rychle než na podzim příjde další vlna způsobená novým virem, nabo mutací? Tak jasno v tom mají snad ale jenom média.

1 0
možnosti
TJ

Běžte s tím fakt doprdele!

0 0
možnosti
MK

M34i85l14o68š 39K44o16t91e36k

13. 5. 2021 10:12

To poslední slovo se píše zvlášť. ;-D

0 0
možnosti
DK

lol to bude promoření a LOCK jak víno na podzim ;-D

1 0
možnosti
Foto

Hlavně se vyhněte Indii. Indie by si měla zavřít hranice, protože lidé jsou retardovaní, jak ty dvě naše (píp) a furt tam budou lozit :/

Mmch., pokud si dobře pamatuji, vyšel jim negativní test, tak se tu vykašlaly na karanténu a pak to tu roznášely. Takže nejen testy, ale i 10 denní karanténa je po návratu z dovolené nutná.

Jinak si cestujte kam chcete, když už musíte, ale po návratu dodržujte 10 dní karanténu, i kdybyste se cítili dobře a před odletem na letišti měli negativní test.

2 0
možnosti
MT

Problem je, ze musi byt zpusob tu karantenu 10 dni monitorovat a kontrolovat, jinak neni k nicemu.

1 0
možnosti