Pošta ve Zlíně dosud sídlila na náměstí Míru. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Radnice ubránila pro centrum Zlína alespoň několik poštovních přepážek

  • 12
Přestože se má hlavní pošta ve Zlíně příští rok stěhovat z náměstí Míru do baťovského areálu, centrum města bez poštovních služeb nakonec nezůstane. Mělo by zde zůstat alespoň pár přepážek.

Vedení radnice o možnosti zachování alespoň menší poštovny v minulém týdnu jednalo s ředitelem České pošty Petrem Zatloukalem a teď hledá vhodný prostor.

"Argumentovali jsme tím, že náměstí Míru je pro veřejnost výborně dostupné a pošta na něm sídlí desítky let. Fakt, že tady určitý počet přepážek zůstane, bereme jako úspěch," prohlásil primátor Miroslav Adámek.

Hlavní pošta se má z centra přestěhovat do 32. budovy v baťovském areálu přibližně v první polovině roku 2013. Stane se to z ekonomických důvodů, ale také proto, že objekt, v němž dnes sídlí, je v nevyhovujícím technickém stavu (více o přesunu pošty čtěte zde).

Město se o stěhování dozvědělo, až když bylo vše bez jeho vědomí "upečeno". Moc se mu to - stejně jako řadě zlínských obyvatel - nelíbilo. Proto se alespoň pokusilo zachránit pár přepážek v centru krajského města. "Měly by zde zůstat tři nebo čtyři přepážky. V úvahu přichází budova magistrátu nebo jiný objekt," přiblížil Adámek.

Lidé kritizují hlavně to, že baťovský areál neleží v úplném středu Zlína. Česká pošta nicméně vidí vybranou lokalitu jako příhodnou.

Pošta bude ve Zlíně nově sídlit v právě rekonstruované 32. budově baťovského areálu.

"Baťovský areál nepovažujeme za vzdálený od centra. Navíc se stále více oživuje," řekla mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Dodala, že se blízko nachází sídlo policie i krajského úřadu. Opodál je úřad práce, poliklinika či finanční úřad. A zanedlouho bude dokončena přestavba 14. a 15. budovy v areálu na Baťův institut.

Podle Selicharové se mohou lidé navíc těšit na mnohem komfortnější služby.

Devítipatrová 32. budova, v jejímž přízemí bude pošta nově sídlit, patří firmě Cream. Ta už zahájila její rekonstrukci. Co bude s uvolněným objektem na náměstí Míru, zatím není jasné.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video