Celníci odhalili heroin za šedesát milionů korun

- Celníkům se podařil jeden z nejúspěšnějších zásahů proti distributorům drog. V kufru automobilu, ve kterém jeli dva čeští občané, odhalili ve středu v Praze 10 šedesát kilogramů heroinu, který má na černém hodnotu cenu šedesát milionů korun. "V autě byly navíc krátké i dlouhé střelné zbraně a střelivo," řekl vyšetřovatel Pavel Osvald.

Nechtěl zatím prozradit, zda oba muži patřili k mezinárodnímu gangu, ale odborníci jinou možnost téměř nepřipouštějí. Dosud také není jasné, zda byl heroin určen pro zdejší trh, nebo směřoval za hranice.
Mluvčí Generálního ředitelství cel Nina Psotová uvedla, že obchod s heroinem utržil středečním odhalením zásilky drog další významnou ránu. Specialisté Generálního ředitelství cel se podíleli na úspěšné lednové akci Stop, při níž policisté rozbili mezinárodní skupinu obchodníků s heroinem.
Čeští kriminalisté ve spolupráci s německými a švýcarskými kolegy tehdy zadrželi heroin za deset miliónů korun, mezinárodně hledaného organizátora obchodu s drogami na tzv.Balkánské cestě a několik dalších osob.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: celníci, Drogy

Video