Robert Polo - English part 5

Robert Polo - English part 5 | foto: iDNES.cz

Čekáte, až budete mít padla? ptá se v lekci angličtiny Dr. Bob

  • 1
Robert Polo alias Dr. Bob si pro vás připravil další lekci angličtiny. Tentokrát si poslechnete známý hit Working for the Weekend od kanadské kapely Loverboy. Dr. Bob vám v krátkém videu vysvětlí, co název písničky vlastně znamená a pro dokreslení atmosféry si nasadí i paruku.

Píseň "Working for the Weekend" natočila kanadská kapela Loverboy v roce 1981. V hitparádách pak tato píseň slavila velké úspěchy.  

Dr. Bob se v krátkém videu zaměří i na název písničky. Dozvíte se, že fráze "working for the weekend" v překladu vystihuje situaci, když jsou lidé v práci, leč nic moc nedělají, jen čekají, až budou mít padla, a za to dostávají peníze.

. 5. lekce angličtiny

Podívejte se na krátké video s Dr. Bobem

Na další lekci angličtiny s Dr. Bobem se budete mít možnost podívat ve čtvrtek.   

Několik běžně používaných anglických idiomů jste se mohli naučit v minulé lekci s názvem Idiomy jsou všude kolem nás.

Jablko každý den a doktor může ven, tvrdil Dr. Bob minulé pondělí. Pokud se chcete naučit několik přísloví a slyšet Amíka z Floridy mluvit česky, nenechte si tuto lekci ujít.  

Co znamená pořekadlo back to square one a v jakých situacích ho můžete použít, se dozvíte v lekci číslo dvě - čtěte Angličtina s Dr. Bobem: Naučte se frázi „znovu od píky“

Chcete se dozvědět, jak se "prolamují ledy"? Podívejte se na první lekci angličtiny s Dr. Bobem - lekci najdete zde

Kdo je Dr.Bob?Angličtina s Dr.Bobem



Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video