Diskuze

Dotační úřad se snaží odvrátit trest, Brusel chce zpátky 2,4 miliardy

Dotační Úřad regionální rady Severozápad, který rozděluje dotace v Ústeckém a Karlovarském kraji, žádá Evropskou komisi o co nejmenší trest. Za machinace při schvalování dotací totiž Brusel chce zpátky 2,4 miliardy korun. Úřad se snaží sankce zmírnit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

V tomto má ministr Kalousek pravdu. Miliardy by měli vrátit ti, kteří škodu způsobili, tedy o tom rozhodovali. Nové vedení kraje se tak pravděpodobně dostane do složité situace. I tady se ukáže, jak své předvolební sliby (KSČM) mysleli vážně a jaká je jejich odpovědnost k voličům.

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že tam byli komunisti i socani už v předchozím volebním období - ve vedení kraje. Hejtman prohlásil veřejně, že v takovém orgánu (řídící nebo monitor.výbor už být nechce, ale byl tam včetně dalších - Jakobec, Berka, Pánik...).Chodí to tak, že politici vše řídí, úředníci jen poslouchají, aby nepřišli o místo. Je podivuhodné, že nikomu nevadí propojení "dona" Pánika - manažer stavební firmy, předseda krajského výboru, krajský zastupitel a zástupce v ROPu - http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=758112). Netvrdím, že co řekne nějaký politik, tak úředník to vykoná. Někdy stačí naznačit a tady se naznačovat může;-D. Všichni drží pospolu a když má navíc člověk i známé, kteří mají známé, tak se nedivme, že jsem tam, kde jsme. Někdo se má prostě lépe... Dotace jsou samozřejmě špatné a pro šíření korupce jako dělané. Brzy do Bruselu budeme posílat více než přijímat.

0 0
možnosti
MK

To je to socialistické přerozdělování!

Takhle to dopadne téměř s každými tzv. dotacemi: na mnohdy zbytečných akcích konaných jen proto, že na to přispěje EU (tedy my sami svým příspěvkem do rozpočtu EU), si namastí kapsy nejrůznější Úředníčci, zpracovatelé projektů, schvalovatelé přerozdělování a účelové firmičky.

Kdyby EU nebyla, tak by se to buď vůbec nedělalo (a tedy se ušetřilo) anebo by se to všechno muselo zaplatit z rozpočtu bez nejrůznějších mezičlánků (a tím by se taky ušetřilo).

Proč bruselský trest měl platit stát (tedy my všichni), když to způsobily a užitek z toho měly kraje? Chyťte si své podvodníky sami!

2 0
možnosti

Každý z těch podivných projektů měl svého manažéééra z řad politických špiček, každý projekt prošel hodnocením a schvalovacím procesem.Na konec byla vybrána firma, která jej zrealizovala. Co takhle je začít zkoušet vařit na korupčním jednání a trestní odpovědnosti právnické osoby ?

1 0
možnosti
FE

Všechny dotace jsou špatné a jejich příjemci by se měli stydět za to, že berou peníze z kapsy daňového poplatníka. Že peníze neumí získat vlastní pílí.

4 1
možnosti
MH

Tak nevím, ale čekal bych ze to zaplatí ti, kteří ty dotace čerpali. Za mne by taky neoprávněně čerpané finance nebo sankce nikdo nezaplatil. Nebo se pletu a mohl bych jejich zaplacení požadovat po někom jinem?

2 0
možnosti
MO

Budiž nám jedinou útěchou, že se ten Augiášův chlív začíná alespoň trochu čistit.....

1 1
možnosti
JV

No a co kdyby to zaplatili ti, kteří to způsobili (a rozkradli)? Není to ode mne příliš odvážná myšlenka?

6 0
možnosti