ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Silné bouřky udeřily na střední Čechy, tisíce domácnosti mají výpadky proudu

  • 6
Silné bouřky v pátek večer připravily ve středních Čechách o dodávky elektřiny 15 tisíc domácností, hlavně v okresech Praha-východ a Benešov.

Na vysokém napětí je podle mluvčí ČEZ Soni Holingerové šest poruch. Jedna z nich zastavila provoz na dálnici D1, kde spadlé vedení zastavilo před 20:30 dopravu v obou směrech.

Holingerová uvedla, že energetici jedou na místo. „Vedení je tam vypnuté, je to jedna ze šesti poruch na vedení vysokého napětí,“ dodala.

D1 je po pádu drátů vysokého napětí opět průjezdná, pomohla těžká technika

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) kolem 20:45 uvedl, že kolem Českého Brodu, Benešova a Říčan se vyskytují velmi silné bouřky s nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a kroupami velkými do dvou centimetrů. „Bouřky v nejbližších dvou hodinách budou postupovat k východu do okresu Kolín, Kutná Hora a Čáslav,“ doplnili meteorologové.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video