Diskuze

Většinu Česka ve čtvrtek zasáhnou bouřky se silným větrem a kroupami

Většinu Česka ve čtvrtek odpoledne a večer zasáhnou bouřky s nárazy větru do devadesáti kilometrů v hodině, doprovázet je může krupobití. Pro Jihomoravský a Zlínský kraj platí navíc výstraha před vysokými teplotami. Do čtvrtka zůstává na jižní Moravě v platnosti i varování před nebezpečím vzniku požárů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poslat všechny rosničky (dvounohé zejména) na ekologickou převýchovu žaboroutům. U nás jsou k ničemu.

0 0
možnosti
OO

Už jsem se namazal;-) - krémem na opalování. Čekám ty bouřky a nic.8-o

1 0
možnosti
JH

J46a49n 41H17r94u19b27ý

21. 6. 2018 6:32

Rika CHMU? Tak to bude snezit.

0 0
možnosti
JN

...může.... ...ojediněle....

Opravdu se shoduje ten nadpis s textem?

2 1
možnosti
ES

E94d41a 48S92t13á34r64e13k

20. 6. 2018 22:29

Jojo, jako už tradičně letos, Norové i ČHMÚ slibují srážky, ale jak se přibližuje jejich čas tak jejich množství v předpovědi stále klesá. Předpokládám, že až se zítra ráno probudím tak předpověď bude taková, jako většinou. Beze srážek.

2 0
možnosti
RV

Klara i Aladin ukazují Prahu téměř beze srážek

0 0
možnosti
OM

Pršet bude zase v cechach a jižní Morava bude pokračovat Sahara.

8 1
možnosti
PJ

S tím nic nenaděláte - postupně se suchý pás okolo tropického pásma rozšiřuje.

Podívejte se na mapu světa a uvidíte, že suchý pás je z obou stran tropů a pomalu a jistě se rozšiřují.

0 0
možnosti
JJ

Škoda, že už vymřeli veteráni z I. světové války. Tam ty střepiny v tělech fungovaly den dopředu, a už teď bychom věděli víc než z takovýchto předpovědí. Doktoři říkají, že o změně počasí vědí půl dne dopředu a docela to funguje. Vyšší frekvence výjezdů sanitek ( víc houkání) to signalizuje. Tedy neplatí když zrovna nevybuchne Semtín ;-).

0 1
možnosti
PJ

Platí - reaguji asi dva až tři dny před deštěm (změnou tlaků) a nikomu to nepřeji. Než si uvědomíte, že je to reakce na počasí, tak nevíte jestli máte psát závěť nebo kopat hrob.

0 0
možnosti
KH

Nevím jak-kde má pršet, na meteoradaru (in-počasí) je pro Prahu v 17:00 udáno 0.1mm srážek, později jen varování před nárazy větru !

2 0
možnosti
LN
PS

Tento článek zase klasicky ukazuje neschopnost novinářů správně interpretovat fakta.

Ve článku je uvedena skutečná předpověď (text v uzovovkách): "Odpoledne se bude tvořit kupovitá bouřková oblačnost a ojedinělé silné bouřky s nárazy větru do 90 km/h a kroupami." To tedy znamená, že ony bouřky se silným větrem a kroupami budou jen ojediněle, což je do 30 % plochy Česka. Novináři ale napíší titulek, že tyto silné bouřky zasáhnou většinu Česka. - Většina je nad 50 %. Vidíte ten rozpor? Ony silné bouřky se můžou nacházet kdekoli v Česku. Takže lze říci, že ve většině krajů tyto bouřky budou. Ale nebudou na většině Česka.

Lidi, přemýšlejte. Novináři bohužel mají jiné nadání než na logické myšlení. Proto nedokáží správně interpretovat fakta. Bohužel to neumí ani hodně čtenářů.

JInak samozřejmě modely počasí a předpověď počasí jako každá předpověď obecně má své velké limity a omezenou úspěšnost. O to víc je ale potřeba jí správně číst.

32 0
možnosti
JN

J75o36s53e29f 81N30o16v86a44k

20. 6. 2018 16:02

Uhodil jste hřebíček na hlavičku. Intepretovat předpověď bohužel neumí ani hodně čtenářů - jsou to ale ti, co pak nejvíc nadávají....

2 0
možnosti