Policie

Policie | foto: René Volfík, ČTK

Bodyguardi prohráli spor s policií o vyšší platy

  • 2
Dva z policejních bodyguardů prohráli svůj spor s Policií ČR. Městský soud v Praze rozhodl, že nebudou zařazeni do vyšší tarifní platové třídy. Zamítl tak jejich požadavek na desetiprocentní zvýšení základního platu kvůli směnnému provozu. Policisté zvažují podání kasační stížnosti.

Žalobu proti svým nadřízeným podali někteří členové útvaru ochranné služby proto, že jejich ohodnocení podle nich neodpovídá činnosti, kterou vykonávají. Argumentují tím, že musí řídit bezpečnostní akce prováděné mimo hlavní město a mají za ně odpovědnost.

Práce je podle nich náročná také proto, že útvar působí po celé republice a členové mají často nepřetržitou
službu. Policie však tvrdí, že bodyguardi akcím nevelí, pouze doporučují postup ředitelům okresních správ. Ti pak rozhodují, zda jejich návrhy přijmou.

Policisté prý také nepracují ve směnném nebo nepřetržitém provozu pravidelně. Žaloby podali ještě další členové útvaru. Jejich projednání zatím soud nenařídil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video