Diskuze

Zpráva BIS: Čína a Rusko zvýšily aktivity namířené proti českým zájmům

Čínská špionáž zvýšila operace proti českým zájmům, tvrdí Bezpečnostní informační služba ve výroční zprávě. Vzrostla také role a intenzita aktivit ruských tajných služeb, které získávaly hlavně citlivé informace z politické oblasti. BIS zaznamenala rovněž posilující vliv podnikatelských skupin, důkazy má i o kyberšpionáži.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

To je fakt k smíchu, propatanda jak za komunistů, ještě horší.

0 3
možnosti
PO

Václav Cílek: Kauza lithium byl hybridní útok. Teď asi přijde další

Už den po volbách jakoby celá kauza nikdy neexistovala. Podle geologa šlo o klasický příklad ovlivňování našich voleb do PS.

...Že je těžba i zpracování lithia složité, ukazují zkušenosti ze zahraničí. „Na srbském, opravdu velkém ložisku se první těžba očekává v roce 2023. To je 19 let poté, co se vůbec začalo s průzkumem. Průměr mezi objevem ložiska a první těžkou rudy je v Evropě 17 let. I kdyby to tady šlo dobře, první lithium z Cínovce uvidíme nejdřív za 15 let.“

(Jen dva dny po podpisu memoranda mezi ČR a firmou EMH přišel server Aeronet se spekulací, že z těžby by měla mít zisk vládní ČSSD.)

http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/vaclav-cilek-kauza-lithium-byl-hybridni-utok-ted-asi-prijde-dalsi--1772331

---

O izolovanosti českého diskursu na příkladu lithia - Grafen pravděpodobně brzy nahradí lithium

Globální výrobce digitálního HW Samsung oznámil, že vyvinul nový typ baterie, která je vyrobena z grafenu, "seříznutého" uhlíku, materiálu s vysokou pevností a vodivostí. Grafenové baterie mají podstatně větší kapacitu a zároveň je možné je rychleji nabíjet. O průlomu v technologickém vývoji informoval před pár dny i deník Financial Times, od nějž přebrala informaci některá česká média. Jde o inovaci, která pravděpodobně velmi brzy nahradí současné akumulátory vyrobené z lithia. Tím pádem však bude naleziště lithia v ČR i z krátkodobé perspektivy nezajímavou investiční možností. Informace o grafenu jako materiálu s velkým potenciálem, se šíří globálními médii už několik let. Do diskuse o možném těžení lithia v ČR je však nikdo nepřinesl, tudíž žije většina lidí v dojmu, že lithium je pravděpodobně nenahraditelný zdroj.

https://blisty.cz/art/89020-grafen-pravdepodobne-brzy-nahradi-lithium.html

0 0
možnosti
JR

A není ten Okamura nakonec Číňan?

0 3
možnosti

A ktere zajmy jsou ty ceske? A tim myslim skutecne ceske, ne ty, ktere nam byly prdany zvenku

0 4
možnosti
MM

rozhodne ne ty, ktere jsou pro dobro Ciny a Ruska!!

4 1
možnosti
LP

Cizí tajné služby (včetně amerických) vždycky občas pracují proti našim zájmům. Tohle je třeba mít na paměti. Ale jinak mi ta zpráva připomíná písničku od Pepy Nose - "já jsem agent CIA, jsem nebezpečnej a zlej. Granát nosím v nosní dírce, kulomet schovaný v sirce".

0 3
možnosti
JZ

Cesko jako hospodarska a vojenska velmoc je pochopitelne v hledacku cinske a ruske rozvedky. Stejne jako Cina, Rusko a hlavne USA jsou v hledacku ceske rozvedky - viz napr. strategicky dumyslne umisteni stojanu na kola (nejlepsiho na svete!!!) v jedne chicagske ulici - dilo znameho ceskeho designera.

0 3
možnosti
LC

A směji se, vážení přátelé já se směji. Co tak může být v této zemi tajné? Že nemáme strategické zásoby pohonných hmot na 90 dní, ale snad jen na 87, tak to bylo nedávno publikováno, jakou máme armádu, to je veřejné do mrtě ... vlastně, už vím co je tajné. Výše IQ některých politiků. Tak to kluci na sebe nevykecejte.

1 6
možnosti
OH

O92n71d34ř80e45j 34H80o21l32ý

24. 10. 2017 19:38

ještě že se tu nevyskytovali žádní špioni ze Západu a USA, to by tu pak bylo málem více špionů než obyvatel

;-D

2 6
možnosti
JV

A bijou černochy,že?

1 0
možnosti
IK

I27v54a 41K88r51i98š44t55o85f

24. 10. 2017 19:31

Však už Sibyla věštila, že nás zaplaví žluté nebezpečí. :-D

0 1
možnosti
LC

To by byla ještě ta lepší varianta.

1 1
možnosti
Foto

J11a71n 79B31r77a17u39n

24. 10. 2017 18:22

Tak to abych si vzal teplé prádlo.

3 0
možnosti