Benešová zůstane šéfkou pokladny ODS

  • 17
Libuše Benešová z ODS zůstane hlavní manažerkou strany. Na jednání stranického grémia stáhla původně ohlášenou výpověď. Vše si rozmyslela. Uvnitř strany totiž zazněla kritika, že volební kampaň, na níž má Benešová jako správkyně pokladny vliv, je nedostatečná.

O plánu Libuše Benešové odejít z vedení ODS informovaly jako první pondělní Hospodářské noviny.

V těch se také zazněl pravděpodobný důvod neshody: někteří členové strany nebyli spokojeni s průběhem předvolební kampaně. Přišla jim prý vedle ČSSD málo průrazná.

"Vyříkali jsme si problémy. Paní manažerka svoji výpověď stáhla," řekl po úterním jednání grémia místopředseda ODS a šéf volebního štábu strany Petr Bendl.

"Všichni jsme nervózní a přepjatí před volbami," uvedl Bendl. Jednalo se podle něj o normální, běžné problémy, které se diskuzí podařilo vyřešit.

Libuše Benešová je dlouhodobě jednou z nejvýše postavených žen v ODS. Za předsednictví Václava Klause byla dokonce šéfkou Senátu a místopředsedkyní strany. Kancelář občanských demokratů vede od ledna 2002.

Místopředsedkyně ODS a předsedkyně Senátu Libuše Benešová sleduje ve volebním štábu ODS v Praze odhady výsledků druhého kola senátních voleb. V Benešově ji nakonec drtivě porazila Helena Rögnerová (Čtyřkoalice).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video