Diskuze

Lépe se mi dýchá, jsem vděčná, říká první pacientka s lékem Bamlanivimab

První pacientce v Česku lékaři podali lék Bamlanivimab, který má bránit vážnému průběhu nemoci covid-19. Jak žena v rozhovoru pro Rádio Impuls přiznala, aplikace léku proběhal bez komplikací, ustaly jí horečky a nyní se jí už lépe dýchá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Takže lék existuje, kdyby se používal, tak by to jistojistě znamenalo razantní úbytek lidí v nemocnicích, pak se ptám proč se nenakoupí a nepodává, když máme sekyru půl bilionu, takže nyní šetřit nějakou miliardu a nenakoupit lék je zcela mimo mísu, protože uzavření ekonomiky nás stojí násobky toho, co stojí léky.

0 0
možnosti
PC

P92e45t76r 39C98u63ř72í53n

26. 2. 2021 15:36

Oprava. Skvělá zpráva!!! Blbne mi mobil

0 0
možnosti
ZS

Super zpráva!

Tak a teď se ještě postarejte o dodávky ivermectinu, včera bylo pozdě.

1 0
možnosti
PS

Já taky lépe dýchám - bez roušky.

1 1
možnosti
MV

Ale podle excelové tabulky SÚKL to vychází, že to je zcela nevhodný lék. Nebrat.

0 0
možnosti
Foto

Nechápu způsob distribuce léků v ČR. Proč všech 550 dávek dostala pouze Thomayerova nemocnice? Ministr naříká nad tím, že umírají pacienti a on ho těm ve vážném stavu odepře? Není schopen ani zajistit dostatek vakcín. Proč ještě sedí na ministerstvu, když nic podstatného neumí?

1 0
možnosti
DS

Nedostane to jen Thomayerovka, další nemocnice podle potřeby. V tom druhém (původním) článku se dočtete, že celkem máme 2500 dávek.

Ale taky se tam dočtete, že dostali nabídku na 10500, a koupili jen čtvrtinu. Asi je levnější mít lockdown než léčit lidi.

5 0
možnosti
MZ

Mimořádná situace si žádá mimořádné řešení. Proto nechápu brzdu, kterou je MZ a SÚKL. Odmítání účinných léků jen proto, že neprošly dlouholetou klasickou studií není na místě.

I vakcíny prošly nestandardním procesem místo klasickým. A penicilín byl také objeven náhodně.

12 1
možnosti

Ne na každého to může působit stejně. Paní to každopádně přeji, hlavně zdraví.

2 0
možnosti

Dobrej název léku, hned jsem si vzpomněl na velkej hit Little Richarda Tutti frutti, kterej začínal A wop bop a lu bop, a wop bam boom!;-D

10 0
možnosti