Podzim

Podzim - Začátek podzimu bude deštivý a chladný. (21. září 2004) | foto: David Votruba, iDNES.cz

Babí léto vydrží ještě nejméně týden

  • 12
Jasná či polojasná obloha a teploty blížící se 20 stupňům Celsia by měly vydržet minimálně do poloviny příštího týdne. Pokazit by to mohly jen občasné ranní mlhy, předpověděli meteorologové. Podzim se začíná hlásit už i v přímořských oblastech, velmi teplo je ještě ve východním Středomoří.

"Počasí u nás by mělo být po delší dobu pod vlivem oblasti vysokého tlaku nad východní Evropou. Vzhledem k pokročilejší roční době se musíme ale smířit s četnějším výskytem ranních a dopoledních mlh i nízké oblačnosti," řekl iDNES Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek a v pátek bude polojasno až skoro jasno, ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačností, ojediněle mlhy. Noční teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni Celsia, odpolední vystoupí na 17 až 21 stupňů.

Ve znamení podobného počasí se ponese také víkend, jen noční i odpolední teploty by mohly o stupínek či dva klesnout. V neděli se ranní nízká oblačnost ojediněle udrží po celý den.

"Také první polovina příštího týdne bude pod vlivem oblasti vysokého tlaku vzduchu," potvrdil meteorolog. Bude nadále polojasno s nočními teplotami mezi 6 a 11 stupni Celsia a denními mezi 14 a 19 stupni.

I u moře už začíná podzim
Podzim se hlásí o slovo už i v západních přímořských destinacích. Letní počasí stále přetrvává ve východním Středomoří. Například na Kypru se teploty stále blíží 30 stupňům, moře má kolem 25 stupňů.

Ve Francii, Španělsku a Itálii je v těchto dnech spíše oblačno, s občasnými srážkami, obloha by se však měla projasnit o víkendu.

Předpověď počasí podle Meteopressu najdete na pocasi.idnes.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video