Hasiči zasypali vyteklou naftu sorbentem.

Hasiči zasypali vyteklou naftu sorbentem. | foto: Jiří Forman, iDNES.cz

Autobusu se utrhla nádrž, ulici k letišti zalila nafta

  • 7
Kilometr dlouhou skvrnu od nafty za sebou nechal autobus MHD na pražské Evropské ulici. Řidiči se utrhla část nádrže, ze které vyteklo až 280 litrů paliva. Hasiči skvrnu zasypali sorbentem, po kterém už mohou jezdit auta. Větší komplikace v dopravě nehoda nezpůsobila.

„K havárii došlo necelou půl hodinu po poledni,“ sdělil iDNES.cz operační důstojník hasičů Libor Halík.

Řidiči kloubového autobusu linky 119 jedoucího z Dejvic na letiště se z neznámých příčin utrhla část nádrže. Metr široká naftová skvrna se pak táhla po ulici Evropská ve směru na letiště od budovy Siemensu na Hadovce až k zastávce Horoměřická, kde má autobus první zastávku.

Protrhlá nádrž autobusu

Hasiči mají podezření, že se mohla část nafty dostat do kanalizace. iDNES.cz se pokoušel ověřit to u firmy Veolia Voda, její mluvčí ale nezvedala telefon.

„Příčinu nehody neznám a pochybuji, že bychom došli k nějakému závěru,“ sdělil iDNES.cz mluvčí pražského Dopravního podniku Ondřej Pečený.

Protrhlá nádrž autobusu

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video