Autobus havaroval jen pár okamžiků poté, co vyjel na svou trasu. | foto: Radek Cihla, MF DNES

Autobus smetl stánek i s prodavačem a zákazníky

  • 80
V pondělí večer narazil autobus do stánku v Horňátecké ulici v pražských Kobylisích. Při nehodě bylo zraněno pět lidí. Prodavače a dva zákazníky museli vyprostit hasiči. Podle policie byla na vině nepřiměřená rychlost.

Autobus příměstské linky 370 vyjel před sedmou večer od metra v Kobylisích a mířil do Kralup nad Vltavou. Pasažéři se ale ještě nestačili ani pořádně usadit, když cesta předčasně skončila nárazem do stánku.

"Autobus přejel travnatý pás a narazil do prodejny," potvrdil iDNES.cz mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Hasiči ze stánku vyprostili prodavače a dva zákazníky. Také řidič a jeden cestující byli zraněni.

Záchranka převezla tři lidi do nemocnice na Bulovce, jednoho do Vysočanské nemocnice a jeden pacient skončil v Nemocnici Na Františku. Nejvážnější zranění měla žena, které se střepy dostaly do očí.

"Řidič autobusu nepřizpůsobil rychlost podmínkám a stavu vozovky," řekl ráno iDNES.cz mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Zda před jízdou pil, se zatím neví. "Jeho zdravotní stav nedovoloval měření alkoholu v dechu. Byla mu ale odebrána krev. Na výsledky se čeká," vysvětlil Bernášek.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video