Ať si Zeman nechá Temelín

Vláda odmítla referendum o Temelínu. Na jednu stranu je to hanebnost, na druhou stranu je to dobře. Proč hanebnost? Za opozičních časů Zeman lidové hlasování slíbil. Slib nedodrží. (Ostatně neholedbal se velkohubě v případě IPB, že jeho slib musí být dodržen i za cenu nasazení černých baretů?)

Hanebnost podruhé protože Temelín pravděpodobně ničemu nepomůže a mnohému uškodí. Lépe tedy, nebyl-li by. A proč správně? Referendum o jedné jaderné elektrárně je nesmysl. Teoreticky mnohem nebezpečnější Dukovany přeci vesele klapou dál, jen nejsou tak slavné.

Vláda se snad může otázat lidu na to, zda chce žít bez dobrodiní i hrozeb jaderné energie, nemůže se ptát na Temelín. Ostatně, není vůbec špatné, když na tomhle skanzenu komunismu bude navždycky svítit nápis: "Tohle povolil Zeman."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video