ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Rok aplikace na souhlas se sexem: nadšení i oplzlosti, odborníky nepřesvědčila

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Aplikace XPass na udílení souhlasu se sexem funguje bezmála rok. Podle zakladatelky Aleny Sadílkové je úspěšná a vývojáři stále pracují na jejím vylepšování. Mezi odbornicemi a odborníky na danou problematiku je však jakékoli zaručení souhlasu nebezpečné.

Šestadvacetiletá Klára si na zkoušku aplikaci stáhla krátce poté, co vloni vyšla. Nejprve vyplnila své sexuální preference a to, co má nebo nemá ráda. Jako uživatelské jméno zvolila přezdívku a nikam nenahrála ani fotku. Přesto se jí během pár hodin ozvalo několik desítek mužů.

„Možnost chatu s lidmi, kteří mají preference nastavené stejně jako já, mě překvapila,“ říká Klára. „Chlapi mi začali psát okamžitě, mohlo jich být kolem třiceti. Byly to dost naléhavé zprávy typu: ‚Tak jdeme na to!‘, ‚Koukám, že to máme stejně, kdy se sejdeme a co s námi uděláme?‘ a další náhodné zprávy, které by si podle mě na seznamce nikdo nedovolil napsat,“ popisuje mladá žena.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video