Anonyma odhalila kamera na nádraží

  • 6
Praha - Necelou hodinu potřebovali policisté na dopadení anonyma z pražského hlavního nádraží. O víkendu volal na linku 158, že je v nádražní hale bomba. Mladíka z Ostravska odhalil kamerový systém, když se přišel podívat na policejní zásah. K činu se přiznal.

"Policejní rada ho obvinil z šíření poplašné zprávy," potvrdil iDNES policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Dispečeři linky 158 přijali anonymní oznámení v sobotu krátce po sedmnácté hodině. Hlas ve sluchátu říkal, že výbušný systém nastražil v prostorách hlavního nádraží. 

"Policisté okamžitě vyrazili na místo. Už při jejich příjezdu se jim podařilo zadržet pachatele, kterého odhalil kamerový systém. Jednadvacetiletý muž z Ostravska totiž na místě pozoroval chování policistů," uvedl mluvčí.

Mladík se později k činu přiznal. Policejní rada ho obvinil z šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až tříleté vězení. "Jeho další vyšetřování probíhá na svobodě," dodal Bernášek.

Pražské hlavní nádraží zastavilo provoz kvůli anonymní výhrůžce naposledy koncem března. Policie tehdy hodinu a půl prohledávala areál kvůli anonymnímu nahlášení bomby. Pyrotechnici prošli všechny prostory. Ukázalo se, že poplach byl planý. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video