Anonym volal do nemocnice třikrát

Praha-Krč - Kvůli třem anonymním telefonátům během jediného dne museli vyjíždět policisté do Thomayerovy nemocnice v Praze 4. Ani jednou však žádnou bombu nenašli. "Anonym volal už třikrát. Naposledy nám oznámil, že nyní bombu určitě odpálí," řekl iDNES mluvčí nemocnice Petr Mach. Policie hledala bombu vždy za provozu a pacienti nebyli evakuováni. Při třetím telefonátu anonym upozornil na krabici.

Policisté krabici našli. Důkladně ji prohlédl pyrotechnik, ale bomba nenašel. "Nyní zjišťujeme, jak a kdo tam krabici položil," řekla mluvčí pražské policejní správy Kamila Styblíková.

Neznámý se naposledy ozval ve 14:40. "Anonym volal už třikrát, naposledy řekl, že pokud se podvakrát nic nestalo, že teď už bombu určitě odpálí," řekl odpoledne mluvčí a lékař nemocnice Petr Mach.

Podle něho policisté procházeli areálem a ve spolupráci se zaměstnanci prohlíželi pavilony.

"Nevíme, kde přesně bomba má ležet, nemá tedy smysl evakuovat pacienty; museli bychom vystěhovat celou nemocnici," vysvětlil Mach proč nebylo zařízení evakuováno. Dodal, že prohlídky jsou pokud možno nenápadné, aby pacienti neměli zbytečné obavy.

Do areálu nesmějí podle mluvčího vjíždět žádné vozy s výjimkou sanitních a jsou zakázány návštěvy. Personál byl informován, aby okamžitě sdělil policii, pokud zaznamená jakýkoli podezřelý pohyb, tašku či předmět, který na oddělení nepatří.

Zpřísněná opatření potrvají do doby, než bude anonym identifikován. "Musí to být psychicky narušený člověk, vůbec si nepřipouštíme, že by svoji hrozbu realizoval," dodal mluvčí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video