Diskuze

K pochopení holokaustu je třeba zohlednit také gender, říká historička

Historička, anglistka a socioložka Anna Hájková má na svém kontě řadu knih, které se mimo jiné zaobírají ženskou otázkou v nacistických koncentračních táborech. V rozhovoru pro iDNES.cz odpovídá na otázky časově odlišných pohledů na sexualizované násilí, různých rolí studu či změn historických perspektiv při pohledu na tato témata. Článek vychází k 27. lednu, dni památky obětí holokaustu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedna agresivní šovinistka udělala rozhovor s druhou ....

7 0
možnosti

Má tohle smysl ještě komentovat? Tak urputnou snahu naroubovat gender na jakékoli v téma, to může projevit pouze soudružka Tereza Gender Vlčková. Po nocích bloudí po internetu, aby našla nějakého dalšího pavědce, který svými "výzkumy" podpoří její nenávistnou genderovou ideologii. Tentokrát už musí i do historie, protože ji ty nesmysly nikdo nežere :-) A věřím, že příště si přečteme třeba o genderu v letectví nebo o diskriminaci žen v hornictví :-) Vážně, tohle opravdu redakci nevadí a nebo dokonce i za ty slátaniny autorce platí? To snad ne...

11 0
možnosti

D41a68v83i17d 45J64e62c47h

28. 1. 2023 13:03

Ani se nedivím, proč je tolik lidí, kteří tvrdí, že holocaust je mýtus. Tito "pavědci" jsou toho příčinou.

8 0
možnosti

...aneb, jak zatáhnout svou agendu i do holocaustu. Gender je sociální konstrukt umožňující volbu. Pohlaví je definováno biologicky. Ve vyhlazovacích táborech vězni neřešili svůj gender, řešili přežití, případně, jak si zachovat elementární lidskost a nestát se zvířetem. Vložky by si do balíčku základních potřeb také nezabalil nikdo, kdo je nepotřebuje, jelikož se narodil s mužskými pohlavními znaky. Zabalily by si je jen biologické ženy, protože je potřebují. Ve vyhlazovacích táborech existovaly tedy jen dva gendery, které byly dány vrozenými sexuálními znaky. ...a biologické ženě by přes její desexualizaci na vstupu, kdy byla ostříhána a navlečena do hadrů, při znásilnění také nebylo nic platné, za co sama sebe považuje nebo jaké jsou její sexuální preference. Gender ve vyhlazovacích táborech nehrál roli, jen a pouze pohlaví, zdraví, atraktivita, síla. Je šílené, že takoví zaslepenci mohou v továrnách na výrobu levicových intelektuálů, přetavovat mladé studenty v stejně zaslepené, uvědomělé soudruhy.

11 0
možnosti

K pochopení holokaustu je třeba zohlednit také gender, říká historička...

Já bych ten genitální nadpis viděl poněkud jinak:

K pochopení genderu je třeba zohlednit také holokaust, tvrdí apoštolko

Na rozdíl od židů nebyly jiné národy kamsi převáženy k likvidaci, ale vražděny na místech svého bydliště.

Sexualita, Vlčeko gendero, je součástí lidstva. Jináč by tady lidstvo nebylo.

4 0
možnosti

tak súdruhovia, holokaust je iba o upálených.

židia sami to utrpenie nazývajú ŠOA!

autorinby sa malidovzdelať, ...

1 5
možnosti

Nechlastejte hned zrána!!;-D

1 0
možnosti

I58v46a39n 14F60u35č85í29k

28. 1. 2023 9:30

Přihřívání si genderové polívčičky na obrovské lidské tragédii holocaustu hraničí s urážkou památky těchto obětí.

13 1
možnosti

takže samotní preživší židia sú xxx, pretože v priamom prenose o svojich zážitkoch vravia,že oni sa modlili a ženy počurali.

0 4
možnosti
Foto

Samozřejmě o pohlavním násilí se dlouho nemluvilo, že tam ženy a dívky byly zneužívány je snad logické. Také mi připadá zvláštní, když se na shromáždění Bundestagu diskutuje o homosexuálech, kteří patřili ke skupině, kterou nacionální socialisté chtěli zlikvidovat. Zřejmě to mělo nahradit diskuzi o židech, kterých zahynulo 6 miliónů.

Že zahynuli i invalidé, lidé s psychickými poruchami, lidé živící se jinak, než prací, bez stálého bydliště atd. souvisí se socialistickou snahou o zkrášlení světa. Nakonec to probíhalo za PolPota i v Kambodži, socialismus potřebuje jenom ty správné lidi.

6 1
možnosti

Články by měl psát někdo, kdo umí česky a nepoužívá cizí slova tam, kde máme jasná a používaná česká slova. "gender"

Jak někdo začne zbytečně používat cizí slova, tak je jasné, že si hraje na odborníka, kterým není, a to cizí sovo je jediné, co z dané problematiky zná.

Nedivil bych se, že by někdo navrhl zákon o češtině. Na Slovensku nějaký takový zákon o používání slovenštiny mají.

6 2
možnosti

to nie je "pokrok", progres postoj. sk politruci ten zákon onedlho zrušia ako protiústavný.

0 0
možnosti
Foto

K pochopeni holocaustu staci navsteva Osvetimu a prohlidka.K tomu zhlednout film Takovy obycejny fasismus a normalni clovek ma jasno.Navstivil jsem skoro vsechny byvale koncentracni tabory a tenhle clanek je strasny blabol.

9 0
možnosti