Anketa ke znaku kraje končí

Vysočina - Pět návrhů budoucího znaku kraje Vysočina předložila heraldická komise k posouzení veřejnosti. Právě její vyjádření bude mít poradní hlas při konečném určení znaku a praporu kraje Vysočina. Hlasování na internetových stránkách krajského úřadu i na iDNES končí v neděli 30. září.

Výsledky hlasování na webových stránkách kraje Vysočina a na iDNES budou v pondělí 1. října zveřejněny na iDNES a v úterý 2. října v regionální příloze MF DNES.

Úkolem heraldické komise bylo posoudit došlých čtyřiasedmdesát návrhů znaku a praporu kraje Vysočina. Po projednání návrhů se členové komise shodli na základní koncepci a kompozici odpovídající zadání vyhlašovatele výběrového řízení, které je v souladu s doporučením podvýboru pro heraldiku a vexilologii.

ANKETY

Hlasujte na iDNES, který znak
se vám líbí.

Oficiální hlasování
na stránkách
krajského úřadu

První pole: v modrém poli stříbrno-červeně šachovaná orlice se zlatou korunou a zlatou zbrojí (zobák, jazyk, spáry). Druhé pole: ve stříbrném poli červený kráčející ježek. Třetí pole: stříbrné (vzhledem k tinkturové vyváženosti druhého a třetího pole), námětová a figurální náplň třetího pole. Čtvrté pole: červené se stříbrným dvouocasým lvem ve skoku se zlatou korunou a zlatou zbrojí ( jazyk, drápy). Vzhledem k aktualizaci kriteria podvýboru pro heraldiku a vexilologii došlo ke změně podoby praporu a sice: prapor je takzvaný heraldický, tedy čtvrcený list (tvořený čtyřmi obdélníkovými poli), jednotlivá pole praporu opakují pole znaku, poměr šířky k délce listu je dvě ku třem a líc a rub listu praporu je totožný. Na praporu budou heraldické kovy nahrazeny barvami.

Od 10. září je možné hlasovat na webových stranách Krajského úřadu kraje Vysočina (hlasování ZDE) a to až do 30. září 2001. Výsledky veřejné ankety budou mít váhu poradního hlasu při konečném výběru finální podoby znaku a praporu kraje Vysočina.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video