Diskuze

Letiště v Českých Budějovicích stálo přes miliardu. Provoz je ale nejistý

Nové mezinárodní letiště je stále bez linek do světa. Jihočeský kraj a město České Budějovice už stála modernizace a přeměna bývalého vojenského letiště v mezinárodní civilní 1,13 miliardy korun. Na letišti je nový terminál pro cestující, světelná navigace i radionavigace. Žádné pravidelné veřejné mezinárodní lety ale odsud zatím nelétají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Letiště v ČB bude úspěšné, pokud se toho ujme někdo, kdo tomu rozumí po obchodní stránce.

Třeba lidi, co v Rakousku jezdí na letišti do Lince by uvítali bližší cestu do ČB plus třeba parkování zadarmo, jelikož v ČB na letišti mají na parkování spoustu místa a mohou to mít jako konkurenční výhodu.

A ten Krumlov za rohem taky asi něco znamená.

1 0
možnosti

Tak jesteze....jenze takove posty jsou "zpolktizovane" a jen pro.pratele....letiste Ostrava ridil "odbornik s praxi z portion Povodi (reky) Odry

0 0
možnosti

Plocha na letní festivaly to bude ideální.

0 0
možnosti
Foto

T84o63m26á19š 33B83u92r64a

3. 7. 2019 16:23

No, ono mluvit o provozní nejistotě necelý týden po znovuzahájení zkušebního provozu (viz: http://www.airport-cb.cz/) je opravdu trochu přepatnáctělé. Ovšem je zároveň faktem, že za této situace nemít vůbec ŽÁDNÝ byznysplán je mírně řečeno nestandardní. Pokud by českobudějovičtí náhodou sháněli na svůj ájrpórt nějakého investora, lepší prostředek jak případného/-é zájemce odradit, by nemohli najít.

1 0
možnosti

J21i32ř46í 43F19o90g62e19l

3. 7. 2019 15:38

Tunel vykopán, teď to pronajmou Vietnamcům na tržnici je po ptákách.:-P

0 0
možnosti

Já si myslím, že hlavní účel stavby byl splněn, správné peněženky se nadmuly a to že tam nikdo nebude lítat to už přece není jejich problém. Letiště stojí, polyká další miliony a o to tady přece jde nebo ne snad???

2 0
možnosti

Tak v Pardubicích je letiště umístěno v rámci ČR na výhodnější pozici než jsou ČB, řekla bych, a stejně se neuživí.

Jediná cesta je podle mě přejít pod Letiště Praha, které následně přesměruje některé lety sem (např. nízkonákladovky) a cestující pojedou vlakem do Prahy. Stejně jako třeba na londýnském Standstedu.

0 0
možnosti

Z Budějovic vlakem do Prahy?

0 0
možnosti

V roce 2006 pod vedením neúplatných vůdců z ODS byly učiněny první kroky k rekonstrukci letiště. Posléze kraj řídili socani + ODS v čele s kmotrem Kubou - statutárním zástupcem Zimoly a radním pro dopravu.

2 0
možnosti
Foto

to je přece super..takhle rozházet prachy daňvých poplatníků...určitě jsou občané ČB spokojeni a ČSSD to sečtou jako odměnu ve volbách

1 0
možnosti

Splavnění Vltavy, letiště v Budějcích... u nás na jihu si jedeme jiné bomby.

3 0
možnosti

J34a33n 39D10ě85d

3. 7. 2019 12:42

Sem jel tudlevá kolem a byl tam docela provoz. Dva špačci a sýkorka.

Budějce nemaj obchvat. Ale za to maj letiště pro špačky a zesplavněnou Vltavu pro parníky do Tejna. Za tohle by měl jít Zimola a spol do basy. Je to do nebe volající.

9 0
možnosti