Zlodějka na místě nechala doklady (Ilustrační snímek)

Zlodějka na místě nechala doklady (Ilustrační snímek) | foto: Petr Topič, MAFRA

Muž zbil ochranku, aby pomohl zlodějce. Utekla, ale zapomněla doklady

  • 10
Policie stíhá čtyřiatřicetiletou zlodějku z Mostu, která kradla v místní drogerii. Z obchodu se jí sice podařilo utéct s přispěním neznámého muže, který napadl ochranku, vypátrat ji ale pro policii nebylo těžké. V drogerii totiž ve spěchu nechala doklady.

Ochranka obchodu si všimla, že žena po drogerii chodí s plným košíkem, ale když přišla k pokladně, neměla v něm nic. Když chtěla prodejnu opustit, pracovník ostrahy ji požádal, aby otevřela kabelu.

"V tašce měla krémy, pěny, šampony, gely i make-up, vše v hodnotě 3 190 korun," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Vtom se otevřely dveře do obchodu, protože vešel další zákazník. Žena se k nim vrhla a detektiv vyběhl za ní.

"Náhle ho ale kdosi chytil za oděv, strhl ho na zem, udeřil ho a ještě mu uštědřil kopanec. Přitom volal na ženu, aby utíkala. Sám pak z místa zmizel," líčí Světláková.

Nedlouho poté ženu zadrželi policisté. "Zřejmě jednala pudově, protože v prodejně nechala nejen lup, ale i svoji kabelku s doklady. Nekradla poprvé, byla už za majetkový delikt trestána. Policie nyní pátrá i po muži, který napadl detektiva a způsobil mu zranění. Nevylučujeme, že šlo o ženina komplice," dodala mluvčí.


Video