Zloději vykradli bývalou pěstírnu marihuany

  • 3
Areál bývalého kravína na Plzeňsku přitahuje lidi nerespektující zákony. Loni v listopadu tam objevila policie první velkopěstírnu marihuany v regionu. Zatímco majitelka byla kvůli výrobě drog ve vazbě, budovu navštívili zloději. Ukradli věci za šedesát tisíc korun.

Žena krádež zjistila koncem ledna po propuštění z vazby. Vše ihned nahlásila policistům.

"Pachatel se do budovy dostal vraty. Odcizil vozidlo značky Nissan, které už bylo vyřazené z provozu, přívěsný vozík, litinový krb, dvě řetězové pily, webovou kameru, vzduchovou pušku a dva elektrické přímotopy," popsala věci krajská policejní mluvčí Helena Malotinská.

Zloději si lup dlouho neužívali. "Část věcí jsme už zajistili. Pachatele ale ještě nemáme," potvrdil jeden z kriminalistů, kteří jsou o případu detailně informováni.

Poprvé do malé vesničky na Plzeňsku přijeli policisté v polovině listopadu loňského roku. Areál bývalého kravína stojí na samém okraji obce.

"Policisté ke kravínu najeli v pondělí v sedm ráno. Byli tam celý den, stavení bylo obklíčeno až do večera. Co jsem viděl, tak kytky nakládali do dvou dodávek. A ty pak odjížděly úplně plné," prozradil čtyři dny po policejní akci starší muž, který hemžení policistů u zemědělských budov sledoval od svého domku.

"Dělali jsme u podezřelých lidí i domovní prohlídky. Zajistili jsme skutečně hodně rostlin nejen v bývalém zemědělském objektu, ale i jinde," řekl policista, který je s případem obeznámen.

Část kravína, kde velkopěstírna marihuany fungovala, policisté zapečetili. Soudce vzal vzápětí do vyšetřovací vazby tři podezřelé. Ženu a dva muže. Všichni jsou obviněni z výroby a držení psychotropních látek.

Areál kravína, v jehož části vznikla pěstírna, podle místních lidí osiřel asi před deseti lety. Že by se v budovách dělo něco podezřelého, si místní lidé nevšimli. Ve vesnici jich trvale žije asi třicet.

Na profesionální pěstírnu marihuany narazili policisté na Plzeňsku poprvé. V minulosti se setkávali především s tím, že pěstitelé konopí svá cenná políčka schovávali v lánech obilí nebo u lesů.

Lidé z obce říkají, že v opuštěném kravíně byli neustále dva muži. Údajně chodili i pytlačit do rybníka, který je pod bývalým zemědělským areálem. Když viděli někoho přicházet, vždy prý utekli někam mezi zemědělská stavení.

,

Video