Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jaroslav Halamka, iDNES.cz

Zloději ukradli kabely z přejezdu, signalizace pořád blikala červeně

  • 49
Naprostou lhostejnost o bezpečnost ostatních lidí opět prokázali zloději kovů na Ostravsku. V Příboře na Novojičínsku ukradli lana transformátoru železničního přejezdu, přitom zkratovali signalizaci. Výstražná světla pak blikala neustále, netrpěliví řidiči pak začali koleje přejíždět.

Zloději, takzvaní šroťáci, nedbají ani na své zdraví, rozebírají stěny, lezou na stožáry vysokého napětí nebo kopou smrtonosné jámy. Proto ani neudiví, když jim jsou zcela lhostejní i další lidé. Minulý týden zatím neznámí zloději ukradli tři měděná lana stykového transformátoru chráněného železničního přejezdu v Příboře.

"Signalizační zařízení dávalo znamení, že se blíží vlak, ačkoli zde žádný neprojížděl. Řidiči automobilů si tak nebyli jistí, zda mohou na kolejiště vjet, aniž by vjeli pod vlak," uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Železniční přejezdy šroťáky často lákají

Podle informací iDNES už někteří řidiči nevydrželi a rozhodli se koleje mezi zastávkami Příbor a Kopřivnice přejet i přes stálou výstrahu. Kdyby tudy motorák opravdu projížděl, stěží by včas zastavil. Naštěstí se událost stala v noci a přes přejezd vede jen místní komunikace, takže provoz zde není příliš velký.

Zloději způsobili několikatisícovou škodu, ale pokud budou dopadeni, čeká je obvinění z krádeže i poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. "Bohužel na železniční trati mezi Příborem a Kopřivnicí odcizili pachatelé toto zařízení již několikrát. Zloději odcizují vše, co je ze železa a mědi, prostě vše, co se dá zpeněžit," dodal Gřes.

Zloději vyřadili signalizaci přejezdu mezi Příborem a Kopřivnicí.

Zloději vyřadili signalizaci přejezdu mezi Příborem a Kopřivnicí.


Video