Zloději, který ženám vytrhával z ruky kabelky, hrozí až tři roky vězení (ilustrační foto).

Zloději, který ženám vytrhával z ruky kabelky, hrozí až tři roky vězení (ilustrační foto). | foto: Profimedia.cz

Lovce kabelek zastavil potok, chytili ho při brodění

  • 17
Uprostřed potoka kolem sádek v pardubické Husově ulici skončil třetí pokus zloděje kabelek, který v krajském městě několik dnů trápil starší ženy. Vždy jim vytrhl zavazadlo z ruky nebo košíku na kole. Potřetí daleko neutekl.

"Poškozenými byly ženy ve věku 59, 74 a 76 let. Mladík vždy prošel okolo, popřípadě projel na jízdním kole. Zavazadlo vytrhl a utekl. Ke všem případům došlo v okolí sídliště Dubina," vylíčil policejní mluvčí Jozef Bocán.

Poprvé lapka zaútočil 2. června po třetí hodině odpoledne u zahrádkářské kolonie Hůrka. Šestasedmdesátiletá žena měla tehdy na nosiči bicyklu věci za dva tisíce korun.

"Stejný osud stihl o dva roky mladší ženu jen o den později v ulici Na Drážce. Okolo osmnácté hodiny jí mladík vytrhl kabelku z ruky, škoda se vyšplhala na více než čtyři tisíce korun," uvedl Bocán.

Minulý pátek odpoledne si zloděj vytipoval třetí oběť na cyklistické stezce na Hůrkách. "Okradená žena ho však spolu se svědkem události pronásledovala a přivolali policisty. Těm se o několik chvil později podařilo podezřelého zadržet v ulici Husova při brodění vodního toku," sdělil mluvčí.

Jednadvacetiletého muže kriminalisté obvinili z krádeže. Protože za podobné skutky dostal nedávno trest, může u soudu dostat až tři roky vězení.


Video