Řidička nezvládla u Březůvek na Zlínsku řízení, vyjela ze silnice a vůz narazil do stromu. Na místě zemřela. (Ilustrační snímek)

Řidička nezvládla u Březůvek na Zlínsku řízení, vyjela ze silnice a vůz narazil do stromu. Na místě zemřela. (Ilustrační snímek) | foto: HZS Olomouckého kraje

Žena nezvládla řízení a narazila s autem do stromu, na místě zemřela

  • 5
U obce Březůvky na Zlínsku odpoledne zemřela při dopravní nehoda třiapadesátiletá žena. Jela zřejmě příliš rychle, sjela ze silnice a vůz poté narazil do stromu. Svým zraněním pak řidička na místě podlehla.

"Dopravní nehoda u Březůvek nám byla nahlášena po čtrnácté hodině. Žena pravděpodobně nezvládla kvůli rychlosti řízení, vyjela ze silnice a vůz pak narazil do stromu," uvedla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Žena na místě zemřela, její spolujezdec utrpěl lehká zranění, se kterými byl převezen do nemocnice.

Podle Macalíkové zřejmě nehrálo při nehodě roli náledí. "Bylo tu nad nulou, podle dostupných informací způsobila nehodu spíše rychlost," nastínila.

Na silnicích v Česku zemřeli v sobotu nejméně tři lidé

V rámci Česka totiž náledí způsobuje problémy a počet dopravních nehod je výrazně vyšší. Dvě z nich přitom skončily tragicky, z toho v jednom případě řidič zemřel také po nárazu auta do stromu.

Stalo se tak po osmé hodině ráno u Majdaleny na Jindřichohradecku. V autě jela rodina, otec na místě zemřel, matku a dvě děti převezly sanitky do nemocnice se středně těžkými zraněními (více čtěte zde).

Před dvanáctou hodinou pak v Mostě řidič dostal smyk a vůz narazil do sloupu trolejového vedení. Třiačtyřicetiletý muž zraněním na místě podlehl (podrobnosti zde).

Březůvky

Březůvky


Video