Sanitka záchranné služby

Sanitka záchranné služby - Záchranáři vyjíždějí k zásahu. | foto: MF DNES

Zkus mě zapálit, řekl chlapec politý ředidlem

  • 61
Třináctiletý chlapec se popálil při natírání plotu ve Staré Vsi na Novojičínsku. Při brigádě děti po sobě stříkaly vodu. Dívka hocha polila ředidlem. Toho pak napadlo zkusit, zda potřísněný oděv hoří. Proto navrhl kamarádovi, aby ho zapálil. Utrpěl popáleniny na třetině těla.

Dva chlapci ve věku 13 a 17 let a patnáctiletá dívka ve Staré Vsi u Bílovce na Novojičínsku jako brigádníci natírali plot u kostela.

"Chlapci z legrace postříkali dívku vodou a ta pak z nerozvážnosti třináctiletého hocha polila ředidlem, které potřebovala k natírání," uvedla novojičínská policejní mluvčí Miroslava Šálková.

Děti pak pokračovaly v práci. Po chvíli je ale napadlo zkusit, jestli bude oblečení nasáklé chemikálií hořet. Mladší z chlapců proto navrhl svému sedmnáctiletému kamarádovi, aby z legrace jeho oděv zapálil.

Oblečení se ale ihned vzňalo a chlapec byl v bolestech transportován do nemocnice v Ostravě-Porubě.

"Popáleninami má zasaženo zhruba dvacet pět procent těla. Nyní leží na jednotce intenzivní péče a je ve stabilizovaném stavu, tedy mimo bezprostřední ohrožení života," řekl vedoucí kanceláře ředitele nemocnice Tomáš Oborný.

Lékaři popáleninového centra budou schopni až po víkendu říci, jak dlouho by mohla trvat léčba. "Teď se o tom dá pouze spekulovat," uvedl Oborný.

Policejní mluvčí dodala, že sedmnáctiletý mladík, který svého kamaráda zapálil, zatím nebyl z ničeho obviněn.

,

Video