nůž, útok, pobodání, násilí, ilustrace

nůž, útok, pobodání, násilí, ilustrace | foto: Profimedia.cz

Zhrzený mladík pořezal kamarády své bývalé dívky

  • 7
Šerm s nožem v ruce vynesl 16letému mladíkovi z Tišnova na Brněnsku obvinění z ublížení na zdraví a výtržnictví. Těžce nesl, když uviděl o dva roky mladší bývalou přítelkyni ve společnosti party přátel. Nejprve pořezal její kamarádku a poté mladíka, který ji bránil.

"Zhrzený nápadník situaci neunesl a strčil do slečny, která je kamarádkou jeho bývalé přítelkyně. V ruce měl ale nůž. Dívku řízl po tváři naštěstí jen mírně," popsal incident z loňského října mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Dívky se chtěl zastat její osmnáctiletý kamarád. Útočník se proto s nožem obrátil proti němu. "Začal s nožem šermovat. Obránce pořezal na zádech a ruce. Z místa pak utekl," řekl mluvčí Mergental.

Policisté ho nyní obvinili z ublížení na zdraví a výtržnictví. Navíc zjistili, že toho má na svědomí víc. Čelí tak i podezření z poškozování cizí věci.

"Vloni na podzim ještě s dalším kamarádem rozbili na nádraží v Čebíně sedm lamp a elektrické hodiny, kdy způsobili škodu přes dvacet dva tisíc korun. Za silvestrovské noci pak spolu s dalšími mladíky převrátil a rozlomil betonové posezení před obchodem v Předklášteří," vysvětlil mluvčí policie.


Video