Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Žermanická přehrada vydala tělo dva týdny pohřešovaného mladíka

  • 6
Náhodný chodec nalezl v sobotu dopoledne na hladině přehrady Žermanice tělo mladého muže. Byl pohřešován od neděle 17. července, kdy se na přehradě převrhla kanoe se třemi kamarády. Dva z nich se zachránili, třetí, který neuměl plavat, se utopil.

Policisté pátrali po mladém muži od 17. července. "Opakovaně prováděli několik pátracích akcí za účasti desítek policistů. Do akce se zapojili i potápěči, příslušníci speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství či policisté obvodního oddělení. Po mladíkovi se pátralo pomocí raftů i motorového člunu," popsal rozsah pátrání Jiří Hamhalter z frýdecko-místecké policie.

Tělo pohřešovaného uviděl až v sobotu kolemjdoucí člověk. Policisté našli u zhruba dvacetiletého muže i občanský průkaz, takže nebylo těžké potvrdit totožnost. K objasnění případu bude pravděpodobně nařízena soudní pitva.

Kanoe se třemi mladíky se na žermanické přehradě převrátila předminulou neděli. Začali volat o pomoc a brzy jim přijel na pomoc muž se šlapadlem, který dva z nich zachránil. Třetí muž, neplavec, se nad hladinou neudržel (více čtěte zde).


Video