Žena podle žaloby nutila dívky k prostituci

  • 5
Liberec - Dvě nedospělé dívky tvrdí, že čtyřiatřicetiletá Irena Srbková je nutila k prostituci ve Švýcarsku. Mladá žena podle obžaloby musela každý večer stát u silnice. Pokud přinesla méně než 500 švýcarských franků, byla zbita. Irena Srbková u libereckého soudu prohlásila, že dívky si všechno vymyslely. Zároveň je obžalovaná kvůli zbití jiné ženy ve Stráži pod Ralskem. V případě potrestání jí hrozí až osm let vězení.

Srbková, která byla třikrát trestaná za ublížení na zdraví, tvrdí, že jedné z dívek jen poradila, jak se do Švýcarska dostat, druhou viděla jednou v životě.

"Nevím, proč si to na mě vymyslely a proč mě do toho zatáhly. Nikoho jsem taky nenapadla ani nezranila," vypověděla před soudem.

Podle státní zástupkyně Srbková nejdříve nabídla tehdy sedmnáctileté dívce práci barmanky ve Švýcarsku. "Dala jí falešný pas, vycestovala s ní a pak ji nutila k prostituci," řekla žalobkyně.

Z policejního vyšetřování vyplývá, že Srbková dívku každý den posílala na silnici, jejím úkolem bylo denně vydělat nejméně 500 franků. Vše, co za prostituci inkasovala, musela odevzdat. Když přinesla méně, dostala výprask. Asi po měsíci se dívce podařilo utéci. Druhý případ byl obdobný.

Liberecký soud zároveň projednává ublížení na zdraví. Srbková hrubě napadla, kopala do zad a bila do hlavy jinou ženu ve Stráži pod Ralskem. Žena utrpěla otřes mozku, zhmožděniny hrudníku, zranění páteře a měla natržené ucho.

Soudní líčení by mělo pokračovat ještě v úterý 9. dubna.

,

Video