Ženy si všimla terénní sociální pracovnice, jak v Liberci na ulici žebrá o peníze a shání něco k jídlu. (ilustrační snímek)

Ženy si všimla terénní sociální pracovnice, jak v Liberci na ulici žebrá o peníze a shání něco k jídlu. (ilustrační snímek) | foto: AP

Žena musela odevzdávat důchod dceři, sama pak žebrala a vybírala odpad

  • 27
Liberecká policie si počíhala na ženu, která obírala o důchod svou osmašedesátiletou matku. Ta musela chodit žebrat a vybírat popelnice, aby se vůbec uživila. Policisté se na dceru připravili, a když se vyplácely důchody, natočili, jak matku kvůli penězům nevybíravě napadla.

Žena žije v jabloneckém azylovém domě a čtyřiačtyřicetiletá dcera ji o značnou část důchodu obírala několik měsíců. Že žena o peníze přichází, zjistila terénní sociální pracovnice, která si jí všimla, jak v Liberci na ulici shání něco k jídlu.

"Přesvědčila ji, že se musí bránit. Žena pak vše ohlásila a policisté z obvodního oddělení v Jablonci se případem začali intenzivně zabývat," říká policejní mluvčí Ludmila Knopová.

V pondělí, když měl ženě přijít důchod, nasměrovali kameru bezpečnostního systému města na budovu pošty. Získali tak přesvědčivý důkaz.

"Dcera na matku čekala před budovou pošty. Namísto pozdravu ji zasypala ošklivými slovy a dožadovala se vydání peněz. Po odmítnutí do ní strkala a několikrát ji i uhodila pěstí. Matka jí raději část peněz předala," vylíčila mluvčí.

Ve vedlejší ulici už čekala policejní hlídka. Policisté dceru zadrželi a předvedli ji na oddělení. "Je podezřelá z vydírání, za což může být potrestána odnětím svobody až na čtyři roky. Vyšetřujeme ji na svobodě," dodala Knopová.


Video