Muž místo zastavení začal hlídce ujíždět. Ilustrační foto

Muž místo zastavení začal hlídce ujíždět. Ilustrační foto | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Zdrogovaného řidiče nezastavila střelba, ale až náraz do policejního vozu

  • 12
Libercem zněla v neděli dopoledne střelba. Policisté se zde snažili zastavit řidiče opelu, který nereagoval na pokyn stůj. Muž za volantem se řítil ulicemi navzdory varovným výstřelům. Pokračoval i poté, co narazil do jiného vozu. Zastavila ho až srážka s policejním autem.

Hlídka se pokusila Opel Vectra zastavit v Kateřinské ulici. Jeho řidič ale na pokyn nereagoval.

"Začal ujíždět Kateřinskou ulicí na Starou Londýnskou. Když zjistil, že je na silnici kolona vozidel, otočil se a ujížděl zpět do Kateřinské až ke křižovatce s ulicí Horskou. Policisté při pronásledování vozu několikrát vystřelili do vzduchu. Řidič ani na toto nereagoval a pokračoval dál do centra Liberce, popsala honičku mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Opel poté minul zákaz a pokračoval na liberecké náměstí Edvarda Beneše. Tam se za ním vydala další policejní hlídka. Prchající řidič naboural jeden ze stojících vozů, ale ujížděl dál. "Nezastavil ani po opětovných varovných výstřelech do vzduchu," uvedla mluvčí policie.

Divokou jízdu skončil až v Nákladní ulici, kde se srazil s policejním vozem. Ani poté se ale nehodlal vzdát a zamkl se uvnitř auta. Policisté nakonec museli rozbít jedno z oken, aby ho dostali ven.

Řidičem vozu byl šestatřicetiletý muž z Jablonce nad Nisou. "Měl pozitivní test na drogy a rovněž platný zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2009. Krom toho byly na vozidle registrační značky, které k němu nepatřily," uvedla mluvčí Suchánková.

Také jeho spolujezdec byl zadržen. Ukázalo se, že po něm bylo vyhlášeno pátrání, protože nenastoupil do vězení. Má si odpykat trest za jízdu bez řidičáku.


Video