Potlučená policejní octavia bude potřebovat opravu za pět tisíc korun. Ilustrační foto

Potlučená policejní octavia bude potřebovat opravu za pět tisíc korun. Ilustrační foto | foto: iDNES.cz

Zadržený muž mlátil hlavou o policejní auto

  • 20
Poněkud neobvyklý způsob odporu zvolil muž, kterého v noci zadrželi policisté v Ostravě. Ve snaze vymanit se z rukou policistů začal tlouct hlavou o kapotu jejich auta. Údery přitom byly tak silné, že vůz poškodily.

Čtyřiatřicetiletého cyklistu s batohem na zádech policisté zadrželi poté, co se před nimi snažil ukrýt u vchodu domu. Protože neměl doklady, chtěli ho odvézt na oddělení, aby ověřili jeho totožnost.

"Před předvedením na služebnu chtěli policisté zjistit, zda muž není ozbrojen. V tomto okamžiku muž rychle vyjmul z batohu několik sáčků s nezjištěnou látkou, které původně ukrýval v oděvu, a vložil si věci do úst," popsala začátek incidentu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

"Policisté okamžitě zareagovali, muž byl zpacifikován, byly použity donucovací prostředky a sáčky s neznámou krystalickou látkou byly zajištěny, dodala mluvčí policie.

Když však policisté spoutaného muže vedli do auta, pokusil se uprchnout. "Před nastoupením do vozidla se pokusil o útěk a hlavou několikrát uhodil o přední kapotu služebního vozidla," uvedla policejní mluvčí.

Údery byly podle Holčákové tak silné, že na kapotě zůstaly dvě prohlubně. "Škoda na vozidle Škoda Octavia je asi pět tisíc korun," řekla mluvčí.

Za poškození cizí věci zadrženému muži hrozí až roční vězení. Jeho potíže však možná budou mnohem vážnější, jakmile laboratoř otestuje látku, kterou se tak usilovně snažil ukrýt. Pokud se potvrdí, že šlo o drogy, hrozící trest bude několikanásobně vyšší.


Video