Policie

Policie | foto: Martin Stolař, MF DNES

Záchranáři už druhý den hledají na Lipně ztraceného rybáře

  • 7
Záchranáři už druhý den prohledávají Lipno ve snaze nalézt 54letého rybáře. Ten si včera dopoledne vyjel s kamarádem na pramici. Lidé ze břehu je sledovali, jak se přiopilí potácejí na lodi, pak už ji zahlédli dnem vzhůru. Mladšího 52letého muže se podařilo vytáhnout, jeho kolegu zatím ne.

Opilí nastoupili v dopoledních hodinách na pramici poblíž Pihlova a vyjeli na jezero rybařit. Dle svědků si i přesto, že již před nástupem na loď požili alkohol, nesli další lahve na loď," uvedla mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

"Během dopoledne lidé ze břehu zpozorovali, že muži při snaze o pádlování na lodi vrávorají. Kolem čtvrt na jednu si pak všimli, že je loď s rybáři převržena, a zavolali záchranu," dodala.

Mladšímu z mužů naměřili policisté po jeho vytažení 2,61 promile. Po starším zahájili pátrání, do kterého se zapojili mimo policistů i hasiči, vodní záchranná služba, kynologové a připraven byl i vrtulník záchranářů. Muže se ale do nočních hodin nepodařilo nalézt.

"Ráno znovu začalo pátrání za účasti policie, potápěčů, hasičů a záchranářů," řekla iDNES.cz mluvčí českokrumlovské policie.


Témata: Alkohol, Lipno

Video