Zdeněk Hink obžalovaný z brutální vraždy manželky u plzeňského soudu

Zdeněk Hink obžalovaný z brutální vraždy manželky u plzeňského soudu | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Za brutální vraždu manželky, jejíž tělo vláčel na vodítku, dostal muž 17 let

  • 66
Krajský soud v Plzni poslal na 17 let do vězení Zdeňka Hinka. Potrestal ho za zvlášť surovou vraždu manželky, kterou letos v březnu v Plzni na Roudné zmlátil tak, že těžkým zraněním na místě podlehla.

Čtyřiačtyřicetiletý Zdeněk Hink se se svou o tři roky mladší ženou letos 18. března pohádal. Ta z bytu raději utekla na chodbu, manžel ji však dostihl a udeřil ji několikrát pěstí, až žena spadla na zem.

"Následně ji obžalovaný vyvedl před dům, kde ji shodil na zem, opakovaně zkopal, její bezvládné tělo postavil na nohy a nechal je volným pádem dopadnout na zem. Poté ženu za ruce zatáhl do přízemí domu, kde ji za vlasy a za pomocí vodítka na psa uvázaného kolem pasu vytáhl po schodech do bytu ve druhém patře," uvedl státní zástupce Jiří Komorous (více čtěte zde).

Žena utrpěla mnohačetná vnitřní zranění, mimo jiné měla roztrženou pohrudnici, slezinu, natržená játra, otok mozku, ale i četné zlomeniny, vyražené zuby, vytrhané vlasy.

Z poranění je zřejmé, že šlo o dlouhotrvající bití. To potvrzuje i záznam z kamery, která snímá ulici před domem, kde oba žili. Hink ženu opakovaně tahal z ulice do domu a opět ji vyhazoval na ulici déle než 40 minut.

Když vše skončilo, Hink ženě nezavolal pomoc a šel spát. Soudu tvrdil, že byl silně opilý a až druhý den zjistil, že manželka je mrtvá.

Výmluvě na zatmění mozku alkoholem soud neuvěřil

Muž soudu řekl, že s manželkou měli 13 let pěkné manželství, poslední dva roky ale oba dost pili. Hink tvrdí, že večer před vraždou vypili oba s partnerkou 15 piv a 6 panáků, ale soud mu neuvěřil.

Hink druhý den ráno po zadržení neměl v krvi žádný alkohol a v moči minimum. Podle soudních znalců je prakticky vyloučené, aby byl ráno po takové konzumaci bez zbytků alkoholu v těle. Soudce také upozornil, že sám Hink v jedné z výpovědí poznamenal, jak si všiml, že ho sousedka pozoruje kukátkem, a musel tedy být při smyslech.

Soudce konstatoval, že Hinkovi přitížil i fakt, že v době spáchání vraždy byl v podmínce. Polehčující okolnosti senát neshledal, snad jen to, že se Hink částečně přiznal.

Psychologové řekli, že netrpí žádnou duševní chorobou, která by jeho jednání ovlivnila, ale jeho intelekt je v oblasti lehké mentální retardace. Konstatovali, že je impulzivní a popudlivý a má sklony vynucovat si respekt okolí.

,

Video